Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

To παγωτό που δεν λιώνει - Δημιουργήθηκε από στρατιωτικό μυστικό του Β'ΠΠ (βίντεο)

«Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι», έλεγε ο Ηράκλειτος και δεν είχε κι άδικο, ακόμα κι αν πρόκειται για παγωτό.

Ο Geoffrey Pyke, ο εφευρέτης του Pykrete μάλλον δε φανταζόταν ποτέ ότι ο σούπερ πάγος που έφτιαξε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Γερμανών, θα γινόταν τελικά... γρανίτα.

Το food design studio Bompas & Parr δημιούργησε ένα παγωτό που μένει παγωμένο ακόμα και αν μείνει μια ώρα εκτεθειμένο σε 24 βαθμούς Κελσίου. Το studio δήλωσε ότι χρησιμοποίησε μια ξεχασμένη πατέντα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο

Αυτός ο επαναστατικός πάγος, προέρχεται από ένα υλικό που δεν λιώνει. To εν λόγω υλικό, το Pykrete, θυμίζει τσιμέντο στις ιδιότητές του και υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τον αγγλικό στρατό να κατασκευάζει γιγαντιαία πολεμικά σκάφη από θάλασσα (δηλαδή από πάγο).

Ουσιαστικά είναι μια μίξη νερού με πριονίδι (!) και ξυλοπολτό (!!). Η Bompas & Parr αντικατέστησε αυτές τις φυτικές ίνες από το πριονίδι και το ξύλο με τις αντίστοιχες που βρίσκονται σε φρούτα. Και έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο παγωτό που δε λιώνει. Για την ακρίβεια λιώνει, απλώς πολύ πιο αργά από το συμβατικό παγωτό.

 

 

Tags
Back to top button