Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Το Ocean Viking ζητά από την ΕΕ λιμάνι για να αποβιβάσει 572 παράνομους μετανάστες - Θα έρθει στην Ελλάδα;

Το Ocean Viking, το πλοίο μεταφοράς παράνομων μεταναστών που ανήκει σε ΜΚΟ ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ασφαλές λιμάνι για να τους αποβιβάσει «το ταχύτερο δυνατόν» 572 παράνομους μετανάστες.

«Είναι το τέταρτο αίτημα που έχουμε διατυπώσει στις αρμόδιες ναυτιλιακές αρχές», δήλωσε σήμερα η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση καλώντας «τις ευρωπαϊκές χώρες να συντονίσουν επειγόντως την αποβίβαση».

Στο  πλοίο βρίσκονται 572  παράνομοι μετανάστες και όλοι τους πρέπει να αποβιβαστούν σε ασφαλές μέρος, το ταχύτερο δυνατόν, εξηγεί μέλος της ΜΚΟ σε βίντεο που γυρίστηκε από τη γέφυρα του Ocean Viking.

Έως την Παρασκευή τελειώνουν οι προσυσκευασμένες μερίδες φαγητού και τα φάρμακα και ορισμένοι επιβάτες είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι έπειτα από τρεις ημέρες στη θάλασσα κάτω από τον ήλιο πριν από τη μεταφορά τους, δηλώνει η ΜΚΟ.

Την 1η Μαΐου, το Ocean Viking είχε αποβιβάσει 236 παράνομους μετανάστες.

Η ΜΚΟ  δηλώνει ότι έχει μεταφέρει περισσότερους από 30.000  παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2016, αρχικά με το πλοίο Aquarius και μετά με το Ocean Viking.

Τα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως το Ocean Viking, κατηγορούνται ότι παίζουν το παιχνίδι των διακινητών στ’ ανοιχτά της Λιβύης, όπου οι διακινητές ανθρώπων δεν χρησιμοποιούν πια σκάφη ανοικτής θαλάσσης που να μπορούν να φθάσουν στις ιταλικές ακτές, αλλά περιορίζονται σε φουσκωτά σκάφη, τα οποία υπερφορτώνουν με μετανάστες, από τα οποία μερικές φορές παίρνουν τη μηχανή μόλις περάσουν το όριο των χωρικών υδάτων της Λιβύης, αφήνοντας σε έναν μετανάστη έναν αριθμό τηλεφώνου για να καλέσει και να ζητήσει βοήθεια, στην οποία σπεύδουν τα πλοία των ΜΚΟ κατόπιν συνεννόησης. Πρόσκειται για μια πα΄για τακτική.

Tags
Back to top button