Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το νόστιμο και θρεπτικό ταχίνι – Πώς ωφελεί την υγεία σας

Το ταχίνι, αυτή η λιπαρή πάστα από ψημένο σουσάμι, εκτός από εξαιρετικά νόστιμη, έχει και σημαντικά οφέλη για την υγεία, τα οποία σας δίνουν περισσότερους λόγους για να την αγαπήσετε.


1. Έχει εξαιρετική διατροφική αξία

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αν και η περιεκτικότητα λίπους στο σουσάμι είναι υψηλή, το 90% είναι «καλό» λίπος.

Μια κουταλιά της σούπας ταχίνι περιέχει 85 θερμίδες και 65 από αυτές τις θερμίδες είναι απαραίτητα λίπη.

Αυτή η νόστιμη πάστα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β1, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, μαγγάνιο και χαλκό. Παίρνετε 1 γραμμάριο φυτικών ινών και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης με μια κουταλιά ταχίνι.


2. Ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ταχίνι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα ενισχύουν την ανάπτυξη του νευρικού ιστού στο σώμα, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου.

Βοηθά επίσης στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Η σκέψη και η μνήμη σας ενισχύονται όταν καταναλώνετε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ενώ το μαγγάνιο ενισχύει επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου.

3. Ενισχύει την καρδιακή υγεία

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα και βοηθούν στις καρδιαγγειακές παθήσεις που προκαλούνται από φλεγμονές.

Αν και 8 γραμμάρια λίπους βρίσκονται σε κάθε κουταλάκι του γλυκού ταχίνι, το 80% είναι ακόρεστο λίπος, το οποίο δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην υγεία της καρδιάς.

4. Παρέχει αντιοξειδωτικά

Ένα από τα πολλά σημαντικά μεταλλικά στοιχεία που παίρνετε από ταχίνι είναι ο χαλκός, γνωστός για την ικανότητά του να ανακουφίζει τον πόνο και να μειώνει το πρήξιμο.

Το ταχίνι έχει επίσης φυτοθρεπτικά συστατικά που εμποδίζουν τη βλάβη του ήπατος που προκαλείται από την οξείδωση.

Οι ασθματικοί ασθενείς μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ταχίνι καθώς περιέχει μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.

5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ταχίνι έχει τέσσερα σημαντικά θρεπτικά συστατικά: σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο και χαλκό. Αυτά παρέχουν σημαντική ενίσχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο σίδηρος και ο χαλκός περιλαμβάνονται στα ένζυμα που παρέχουν υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης βοηθούν στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Ο ψευδάργυρος βοηθά στην ανάπτυξη λευκών αιμοσφαιρίων και τα βοηθά στη λειτουργία τους να καταστρέφουν τα μικρόβια. Το σελήνιο βοηθά τα ένζυμα στην εκτέλεση του ρόλου τους, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αντιοξειδωτικών και αντισωμάτων, καθώς και της αποτελεσματικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, παίρνετε το 9 με 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, σεληνίου και ψευδαργύρου.

Tags
Back to top button