Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Το Μαξίμου δεν προκρίνει την πρόταση για «Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνια»

Το Μαξίμου καλωσορίζει με ανακοίνωσή του τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος νωρίτερα είχε αντιδράσει θετικά στην προοπτική του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρέπει να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, κάτι που δεν καλύπτεται από την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» απορρίπτοντας έτσι τη σχετική πρόταση.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τονίζει πως «καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», χωρίς, ωστόσο να κάνει αναφορά στη συγκεκριμένα ονομασία, η οποία προκάλεσε την αντίδραση σύσωμης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, καθώς και του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ.

«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς», προσθέτει η ανακοίνωση του Μαξίμου και ολοκληρώνει αναφέρονας πως «τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

 

 

 

Tags
Back to top button