Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Το μαγευτικό Νότιο Σέλας «ξεδιπλώνεται» μπροστά στα μάτια σας! (φωτό, βίντεο)

Όταν μιλάμε για Σέλας συνήθως εννοούμε το Βόρειο, όμως και το Νότιο είναι εντυπωσιακό… Στο νότιο ημισφαίριο, ωστόσο, το θέαμα στερείται θεατών, αφού η Ανταρκτική δεν κατοικείται, και γι’ αυτό ο λόγος γίνεται κυρίως για το Βόρειο Σέλας ενώ αποσιωπείται το Νότιο.

Όπως ακριβώς και το Βόρειο, έτσι και το Νότιο Σέλας εμφανίζεται όταν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια των ηλιακών ανέμων εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και αλληλοεπιδρούν με αέρια που βρίσκονται σε αυτήν.

Και ακριβώς όπως το Βόρειο Σέλας, έτσι και το Νότιο προσφέρει ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός στον νυχτερινό ουρανό. Αλλά το Νότιο Σέλας εμφανίζεται μόνο στον Ανταρκτικό κύκλο κάτι που το κάνει ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο απλούστατα διότι δεν υπάρχουν και πολλά κατοικήσιμα μέρη κοντά στην Ανταρκτική. Ωστόσο ο καθαρός ουρανός επέτρεψε στους κατοίκους της Αυστραλίας να το απολαύσουν…

Πηγή:

Tags
Back to top button