Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το λαχανικό που απομακρύνει την πιθανότητα να πάθεις έμφραγμα

Έναν πολύ σημαντικό λόγο για να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή μας το μπρόκολο και εν γένει τα σταυρανθή λαχανικά μας δίνουν οι ειδικοί και δεν είναι άλλος από τη θωράκιση της καρδιαγγειακής μας υγείας

Το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών διεκδικούν επάξια κεντρική θέση στη διατροφή μας, καθώς η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση συνδέεται με χαμηλότερη πιθανότητα επιβλαβούς συσσώρευσης ασβεστίου στην αορτή, (η αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία του οργανισμού), βάσει νέας μελέτης την οποία και επικαλείται η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Στην εν λόγω μελέτη συμμετείχαν 694 ηλικιωμένες γυναίκες από την Αυστραλία, οι οποίες είχαν αρχικά ενταχθεί σε έτερη μελέτη που αναζητούσε τη συσχέτιση μεταξύ διατροφής, συμπληρωμάτων διατροφής και καταγμάτων των οστών.

Οι ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις σπονδυλικής στήλης στην αρχική μελέτη είχαν επίσης αποκαλύψει την ποσότητα ασβεστοποίησης στο τμήμα της κοιλιακής αορτής. Έτσι, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτά τα δεδομένα για να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ της διατροφής και της ασβεστοποίησης της αορτής, ένδειξη συσσώρευσης πλάκας (αθηροσκλήρωση) που οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην British Journal of Nutrition, διαπίστωσε 46% χαμηλότερες πιθανότητες εκτεταμένης ασβεστοποίησης της κοιλιακής αορτής σε γυναίκες που κατανάλωναν τουλάχιστον 45 γραμμάρια σταυρανθών λαχανικών καθημερινά (ποσότητα ισοδύναμη με μία μερίδα – περίπου μισό φλυτζάνι) σε σύγκριση με τις γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερο από 15 γραμμάρια σταυρανθών λαχανικών την ημέρα.

Τα λαχανικά περιέχουν ουσίες όπως φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην αποφυγή της αθηροσκλήρωσης.

Tags
Back to top button