Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κόλπο για να μη ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα

Σίγουρα έχετε έρθει αντιμέτωπη με το φαινόμενο της υπερχείλισης την ώρα του βρασμού. Να πως θα βάλετε ένα τέλος.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάθε φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Βάζετε τα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατευέτε και αφήνετε το φαγητό να βράσει. Μετά από λίγο επανέρχεστε στην κουζίνα, συνήθως με ποδοβολητά, για να δείτε τι έχει γίνει. Το νερό έχει ξεχειλίσει από την κατσαρόλα και ο ήχος από το νερό που τσιτσιρίζει πάνω στο μάτι της κουζίνας, για έναν αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο, δημιουργεί φοβερό πανικό.

Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, προσπαθείτε να πάρετε τα «πολλά» νερά με ένα βετέξ και γενικά να σώσετε ό,τι σώζεται.

Πως όμως μπορούμε να αποφύγουμε όλο αυτό τον μικρό χαμό στην κουζίνα;

Η λύση είναι αναπάντεχη, αλλά πολύ απλή.

Αρκεί, όσο βράζει το φαγητό σε υψηλή φωτιά, να τοποθετήσετε μια ξύλινη κουτάλα (αυτή που χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα) κατά μήκος της διαμέτρου της κατσαρόλας (φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρέσετε το καπάκι).

Αυτό το κόλπο εμποδίζει το νερό να υπερχειλίσει.

Αργότερα, όταν θα χαμηλώσετε τη φωτιά για να δέσει το φαγητό μπορείτε να απομακρύνετε την κουτάλα και να ξανακλείσετε την κατσαρόλα με το καπάκι.

bovary.gr

Tags
Back to top button