Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα θέρμανσης και ενοίκια

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα θέρμανσης και ενοίκια παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η πρώτη εκταμίευση χρημάτων για το επίδομα θέρμανσης ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν και τα πρώτα κρατικά δάνεια μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας, αυτή την περίοδο γίνεται επεξεργασία των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και θα ακολουθήσει σχετική υπουργική απόφαση που θα ορίσει την κατανομή των πόρων που θα δοθούν σε όσους έκαναν αγορές καυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 80 έως 650 €.

Όσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ο υπουργός τόνισε πως αύριο με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων θα οριστικοποιηθεί ο αλγόριθμος που θα καθορίσει το ύψος των κρατικών δανείων που θα λάβουν όσοι κριθούν δικαιούχοι. Η εκταμίευση τους θα ξεκινήσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο ο υπουργός απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν θα προβλέπει την μη επιστροφή του 50% των δανείων που θα χορηγηθούν.

Σχετικά με τις δόσεις στις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως σήμερα ξεκινούν οι πληρωμές για το ενοίκιο του Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Οι αποζημιώσεις που αφορούν στα ενοίκια Δεκεμβρίου θα καταβληθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου και ο στόχος είναι οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Ιανουαρίου να δοθούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα όλες οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο ανοίγουν σήμερα θεωρούνται πληττόμενες και πέρα από την μείωση ενοικίου μπορούν να κάνουν χρήση όλων των μέτρων στήριξης όπως αναστολές συμβάσεων κλπ. Η χρηματοδότηση τους από το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί για όσο κριθεί αναγκαίο.

Tags
Back to top button