Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το καυτό τσάι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε πως μόλις το τσάι ξεπεράσει τους 60 βαθμούς Κελσίου αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του οισοφάγου. 


«Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το τσάι, τον καφέ ή άλλα ζεστά ροφήματα», λέει ο Farhad Islami από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου. «Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεσή μας, η κατανάλωση πολύ ζεστού τσαγιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου και είναι επομένως σκόπιμο να περιμένετε να κρυώσει ένα ζεστό ρόφημα πριν το πιείτε».

Υπάρχει αρκετή έρευνα που μας λέει ότι η θερμοκρασία των ποτών που πίνουμε μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες να αναπτύξουμε καρκίνο του οισοφάγου. Ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι σαφές.

Διπλάσιος κίνδυνος πάνω από 60 βαθμούς Κελσίου

Οι περισσότερες μελέτες σχετικά με το θέμα επικεντρώνονται στην δημοφιλή συνήθεια κατανάλωσης τσαγιού, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να σχολιάσουν πώς το προτιμούν. Η Διεθνής Υπηρεσία για την Έρευνα για τον Καρκίνο του ΠΟΥ, στηριζόμενη σε μελέτες σε ζώα θεωρεί πως το ανώτατο όριο είναι οι 65 βαθμοί Κελσίου.


Από το 2004, συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για περισσότερους από 50.000 συμμετέχοντες, καταγράφοντας στοιχεία για πολλά πράγματα, από τις συνήθειες καπνίσματος έως την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, και για το πόσο καιρό έτειναν να περιμένουν πριν πιουν το τσάι τους. Στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν με τηλεφωνήματα για τον έλεγχο της υγείας τους.

Η ερευνητική ομάδα σέρβιρε τσάι κατά τη διάρκεια της αρχικής συνέντευξης στους 75 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια οι επισκέπτες κλήθηκαν να πάρουν μια γουλιά και να σχολιάσουν εάν αισθάνονταν κοντά στη θερμοκρασία που προτιμούσαν. Για όσους το ήθελαν πιο δροσερό, η ομάδα άφησε τη θερμοκρασία του νερού να πέσει ακόμα πέντε βαθμούς πριν τους ρωτήσει ξανά.

Εκείνοι που έπιναν περίπου δύο κούπες αξίας πάνω από τους από 60 βαθμούς Κελσίου είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου σε σύγκριση με τους «πιο δροσερούς» πότες.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cancer

Tags
Back to top button