Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το καλύτερο τυρί του κόσμου φτιάχνεται από 12 αγελάδες - Τρώνε 14 χόρτα και πίνουν νερό από τα φιόρδ

Ενα ώριμο τυρί από το νορβηγικό γαλακτοκομείο Ostegarden κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τυριού του κόσμου για το 2018, στα World Cheese Awards.

Το όνομά του fanaost και πρόκειται για ένα σκληρό τυρί, με ελαφρώς κρυσταλλική υφή, έντονη γεύση και λεπτή γαλακτώδη γλυκύτητα. Ο Jason Hinds από την εταιρεία Neal’s Yard Dairy στο Λονδίνο θεωρεί ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική συμβίωση γλυκών και αλμυρών γεύσεων». Αλμυρό και τραγανά, με γεύση σχεδόν καραμέλας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το τυρί παράγεται 12 αγελάδες που βρίσκονται σε μια περιοχή 22χλμ. νότια του Μπέργκεν. Οι αγελάδες βόσκουν ελεύθερες 14 διαφορετικά χόρτα και πίνουν νερό από το φιόρδ και αυτά φαίνεται πως είναι τα μυστικά της επιτυχίας του.

«Το απλό είναι συχνά το καλύτερο», λέει ο Jorn Hafslund, ο άνθρωπος πίσω από το καλύτερο τυρί του κόσμου.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το βραβευμένο fanaost, ατυχήσατε μιας η φετινή παραγωγή έχει τελειώσει, λόγω της περιορισμένης ποσότητας, ενώ η επόμενη αναμένεται το καλοκαίρι του 2019.

Τα βραβεία World Cheese Awards διοργανώνονται από το Guild of Fine Food και είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

 

Tags
Back to top button