Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το υλικό που χρησιμοποιείς κάθε μέρα στην κουζίνα και καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Εντάξει, πια το έχουμε παρακάνει… Ένα ένα τα φαγητά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην κατηγορία “superfoods”. Νέες έρευνες έχουν κατατάξει μάλιστα και το κρεμμύδι σε αυτή. Μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα με αυτή την απόφαση, ωστόσο δεν παύουμε να αρπάζουμε όποια ευκαιρία μας δίνεται για να στηρίξουμε την επιλογή μας να βάλουμε κρεμμύδι στη σαλάτα ή το μπιφτέκι μας απέναντι σε όσους μας κατηγορούν για την οσμή που αφήνουμε στο διάβα μας!



Πέρα από την απίθανη γεύση που χαρίζει το κρεμμύδι σε όλα τα φαγητά, λοιπόν, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Guelph στο Oντάριο του Καναδά, έχει και απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια και κυρίως τα κόκκινα περιέχουν μεγάλη ποσότητα κουερσετίνης, μιας ουσίας με ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε συνδυασμό με την ανθοκυανίνη, τη χρωστική που δίνει στα κόκκινα κρεμμύδια το χρώμα τους, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και προστατεύει τον οργανισμό.

«Βρήκαμε ότι τα κρεμμύδια είναι άξιοι πολεμιστές ενάντια στα καρκινικά κύτταρα αφού ενεργοποιούν τις δικλείδες που τα κάνουν να πεθαίνουν», δηλώνει ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου. «Για την ακρίβεια, δημιουργούν ένα αφιλόξενο, δυσμενές περιβάλλον για τα καρκινικά κύτταρα, διαταράσσοντας την μεταξύ τους επικοινωνία και άρα εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους», εξηγεί. «Τα πειράματα έδειξαν επίσης ότι τα κρεμμύδια μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αντίδραση στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου», συνεχίζει.

olivemagazine.gr

Tags
Back to top button