Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το γνωρίζατε; Το κόκκινο υγρό στην μπριζόλα σας δεν είναι αίμα

Αφού μας λύθηκε η απορία για το λευκό υγρό που βγαίνει κατά το μαγείρεμα του σολομού, μας γεννήθηκε μία νέα: Τι είναι το κόκκινο υγρό που έχει μέσα η συσκευασία της μπριζόλας; Και για να προλάβουμε την απάντηση που λογικά θα δώσεις, όχι δεν είναι αίμα!


Και τι είναι δηλαδή; Δεν θα το πιστέψεις, αλλά πρόκειται για πρωτεΐνη! Ονομάζεται μυοσφαιρίνη και είναι μια σχετικά μικρή πρωτεΐνη που αποτελείται από μια πολυπεπτιδική αλυσίδα 153 αμινοξέων και τυχαίνει να έχει το ίδιο χρώμα με το αίμα. Στο μόριο της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης. Αποστολή της είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα, ενώ παράλληλα χαρίζει στο κρέας το γνωστό κόκκινο χρώμα του. Αυτό βέβαια αλλάζει κατά το μαγείρεμα, αφού η μυοσφαιρίνη χάνει το κόκκινό της χρώμα, με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται, όπως ξέρεις, καφέ.

Τι μαθαίνει κανείς…

Tags
Back to top button