Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το γνωρίζατε; - Τί είναι οι ενοχλητικές ίνες της μπανάνας που όλοι τρώμε;

Ξέρεις για ποιες λέμε… Για αυτές τις αηδιαστικές ίνες που ξεκολλούν από την μπανάνα όταν την ξεφλουδίζεις και σε κάνουν να θες να πετάξεις ολόκληρη την μπανάνα από το…παράθυρο! Κι όμως τελικά αυτές οι ίνες έχουν και όνομα και λόγο ύπαρξης!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον αγγειακό ιστό του φυτού. Αν σου έχει μείνει τίποτα από το μάθημα της βιολογίας στο σχολείο, θα θυμάσαι πως ο αγγειακός ιστός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών. Δεν θυμάσαι; Ναι, ούτε και εμείς!

Σύμφωνα με τον Nicholas D. Gillitt όμως, ειδικό φυσικής και ανόργανης χημείας, αντιπρόεδρο διατροφικής έρευνας και διευθυντή στο διατροφικό ινστιτούτο Dole, ο αγγειακός ιστός είναι απαραίτητος για την επαρκή διάθεση των θρεπτικών ουσιών σε όλη την έκταση του φυτού. Πέρα όμως από αυτό, ο Gillet επιβεβαίωσε ότι δεν θα πρέπει να μας αηδιάζουν οι συγκεκριμένες ίνες, καθώς μπορούμε άνετα να τις φάμε.

Ο Gillet θεωρεί ότι είναι δυνητικά πιθανό να αναπτύξουμε ένα είδος μπανάνας χωρίς τις ενοχλητικές αυτές ίνες. Ωστόσο πιστεύει πως “είναι πολύ πιο σημαντικό να δαπανηθούν πόροι για άλλες έρευνες, όπως για την ανάπτυξη ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικές ή που θα έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία.

Και κάπως έτσι δόθηκε απάντηση σε ένα ακόμα πολύ “σπουδαίο” ερώτημα!

Πηγή: olivemagazine.gr

Tags
Back to top button