Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το γνωρίζατε; - Αυτόν τον κίνδυνο μειώνει ένα... αυγό την ημέρα

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακούγονται διάφορες θεωρίες για τα αυγά και πόσα είναι ασφαλές να καταναλώνουμε. 

Μάλιστα, πιο παλιά το αυγό είχε κατηγορηθεί για τη συμβολή του στην αύξηση της χοληστερόλης. Παρ’ όλα αυτά τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα το έχουν… αθωώσει και μάλιστα το αναδεικνύουν σε πολύτιμη υπερτροφή.

Επιπλέον, επιστήμονες το έχουν κατατάξει στην κατηγορία των «τροφών με μεγάλη θρεπτική πυκνότητα», αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες.

Πρόσφατα, μέλετη αποκάλυψε ότι το αυγό ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο EpidStat του Μίσιγκαν ανέλυσαν 7 παλαιότερες μελέτες σχετικά με τον ρόλο του αυγού στην καρδιαγγειακή υγεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης αυγού και της στεφανιαίας νόσου ή των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μάλιστα, η καθημερινή κατανάλωση αυγού φάνηκε να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία υπέδειξαν ότι ένα αυγό την ημέρα συσχετίζεται με 12% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Tags
Back to top button