Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το γλυπτό με την μορφή της Μαρίας Κάλλας έφτασε στην Ρώμη

Το γλυπτό με τη μορφή της Μαρίας Κάλλας, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον Νίκο Φλώρο, παρουσιάσθηκε σήμερα στην Αιώνια Πόλη. Το έργο τέχνης τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Ιταλίας.

Ο γνωστός γλύπτης επέλεξε να χρησιμοποιήσει χάλυβα για το έργο του, διότι πρόκειται για υλικό το οποίο δεν φθείρεται από το πέρασμα του χρόνου. Ζυγίζει περίπου πεντακόσια κιλά, και μετά από τη Βενετία και τη Ρώμη, η ατσάλινη «Ντιβίνα» -όπως οι Ιταλοί «βάπτισαν» τη θρυλική υψίφωνό μας- πρόκειται να συνεχίσει το ταξίδι της για το Παρίσι, τη Βιέννη, τη Λισαβόνα και τη Νέα Υόρκη. Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού είχαν γίνει πριν δυο μήνες στη Βενετία, στην πλατεία του θεάτρου «Λα Φενίτσε», όπου η μοναδική αυτή καλλιτέχνις είχε τραγουδήσει σε σειρά έργων.

Επιθυμία του καλλιτέχνη είναι το έργο του να παρουσιαστεί, στη συνέχεια, και στο ελληνικό κοινό. Στη σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας μας στην Ιταλία, συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας, ο Mητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος, η πρέσβης μας στη Ρώμη, Ελένη Σουρανή και η πρέσβης της χώρας μας παρά το Βατικανό, Κάτια Γεωργίου.

Tags
Back to top button