Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το γερμανικό σχέδιο για το μεταναστευτικό: «Οι χώρες της ΕΕ να παίρνουν μετανάστες ή να δίνουν χρήματα και υλικά»

Η Γερμανίας που τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά κρύβεται πίσω από σχεδόν κάθε μεγάλη σημαντική πολιτική απόφαση της ΕΕ, προσπαθεί να βρει μία λύση για το μεταναστευτικό το οποίο άλλη μία φορά χτυπάει την Ευρώπη και ειδικά τη χώρα μας.

Στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης, το 2015, η Γερμανία είχε προτείνει έναν μηχανισμό κατανομής μεταναστών στις χώρες μέλη της ΕΕ. Όμως, χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία αντιστάθηκαν σε αυτό το σχέδιο της ποσόστωσης.

Παράλληλα, παραμένει μετέωρο το αίτημα μεσογειακών χωρών- όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία- για τη μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου που επιβαρύνει αυτές τις τρεις χώρες που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Τη Δευτέρα, σε συνάντηση υπουργών Εσωτερικών των εμπλεκομένων χωρών στη Μάλτα, το θέμα θα είναι ξανά ψηλά στην ατζέντα. Τώρα, η Γερμανία προωθεί ένα σχέδιο ως μεταβατική λύση.

Το μεταβατικό σχέδιο για τους παράνομους μετανάστες

Πρόσφατα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ είχε δηλώσει ότι η χώρα του προτίθεται να δεχθεί στο έδαφός της το 25% των παράνομων μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί μια μεταβατική λύση άμεσα, παρά μια μόνιμη κάποτε στο μέλλον.

Βέβαια ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...

Το Βερολίνο, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ελπίζει ότι περίπου 12 χώρες της ΕΕ θα μετάσχουν τελικά σε έναν μηχανισμό κατανομής προσφύγων. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών προτείνει ένα σύστημα «ελαστικής αλληλεγγύης». Αυτό προβλέπει ότι οι χώρες που δεν θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους θα χορηγούν βοήθεια σε είδος, τεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό ή ακόμα και χρήματα.

Όμως με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να μην το συζητούν καν για αποδοχή μεταναστών, προβλέπεται η Ελλάδα να γίνει μία απέραντη Μόρια, με χιλιάδες η και εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, στη πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι εκ των οποίων αρκετοί τζιχαντιστές.

Επίσης τα χρήματα και οι προμήθειες καλοδεχούμενες αλλά δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα της πληθυσμιακής αλλοίωσης μίας χώρας με υψηλή υπογεννητικότητα και μετανάστευση όπως η Ελλάδα, με στοιχεία εχθρικά προς το δυτικό πολιτισμό.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Ζεεχόφερ αναμένεται να επισκεφθεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία, με συγκεκριμένες προτάσεις για γερμανική συνδρομή προς τις αρχές και των δύο χωρών, μετά την πρόσφατη αύξηση των προσφυγικών ροών.

Tags
Back to top button