Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 39ο)…

Όπως είχαμε προαναφέρει, η Χαρίκλεια Νικολακοπούλου ή Βλάχου δέχτηκε μια νύχτα την επίθεση τριών αντρών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της. Αυτοί τη χτύπησαν βάναυσα, τη μωλώπισαν και της έκοψαν τα πλούσια, ξανθά μαλλιά της.Η κοπέλα έσυρε τις φωνές. Μαζεύτηκαν οι δικοί της. Την περιμάζεψαν. Αφού συνήλθε κάπως, τους είπε πως της είχαν επιτεθεί τρεις άγνωστοι άντρες με ορμή και μίσος. Οι μώλωπες και οι εκδορές είχαν σημαδέψει το κορμί της για καιρό.Δυστυχώς, όμως, η επίθεση τούτη έγινε αφορμή για να αναστατωθεί και ολόκληρο το όμορφο χωριό της.Ο γέροντας πατέρας της δεν έπαυε να υποψιάζεται πότε τον έναν και πότε τον άλλον συγχωριανό του. Αρκετοί συμπολίτες του βρέθηκαν καταγγελλόμενοι είτε στην αστυνομία είτε στην Εισαγγελία. Βασίλευε ο διχασμός, το τυφλό μίσος και η κούφια εκδίκηση.Οι χωρικοί ήταν πλέον πεπεισμένοι πως αυτό που καταδίωκε την κοπέλα ήταν κάτι το υπερφυσικό, κάτι το μυστηριώδες, κάτι το δαιμονικό. Κι όσο εκείνοι το πίστευαν βαθύτερα, τόσο ο πατέρας της μάνιαζε και φούρκιζε και βυσσοδομούσε εναντίον τους. Όχι, το παιδί το δικό του δεν ήταν υποχείριο του Σατανά, αλλά έρμαιο στα σατανικά σχέδια των συντοπιτών του.Ένας χωρικός, ο Κώστας Γρουμούτης, δήλωσε στους απεσταλμένους της εφημερίδας:-Όλο το χωριό μας πιστεύει πως το κορίτσι έχει δαιμονιστεί. Μόνο ο πατέρας της δεν το βλέπει. Και βρίσκουμε εμείς τον μπελά μας. Κι εγώ ο ίδιος είχα τρεχάματα στην αστυνομία. Με κατηγόρησε ο αθεόφοβος πως έκρυψα στο σπίτι μου τρεις φυγόδικους, που έκαναν επίθεση στη Χαρίκλεια. Έτσι, βρήκα κι εγώ τον μπελά μου μαζί με τόσους άλλους στο χωριό.Εν τούτοις, ο γέροντας ανέφερε στους επισκέπτες του τα εξής:-Μετά την πρώτη επίθεση που δέχτηκε η Χαρίκλεια, την πήρα και την πήγα σ’ ένα διπλανό χωριό, το Κολίρι, σε συγγενείς μου, για να γλιτώσει από τους εχθρούς μας. Μα, δυστυχώς, δε μας ξέχασαν οι αφορισμένοι. Πέρασαν τρεις μήνες και μια νύχτα, ήρθαν πάλι να τη δείρουν και να την αρπάξουν μέσα από το σπίτι. Κι εγώ κι ο γαμπρός μου, ο Γαλάνης, ήμαστε οπλισμένοι. Πώς δεν είδαμε τους κακούργους, δεν μπορώ ακόμη να το καταλάβω… Πώς μπήκαν μέσα στο σπίτι, είναι ανεξήγητο… Νυχτοπατούν και κανείς δεν μπορεί να τους μυριστεί… Θα έχουν μάθει καλά τα κόλπα τους… Χίμηξαν καταπάνω στη θυγατέρα μου να την κομματιάσουν. Μα, η έρμη έβαλε τις φωνές και εκείνοι, οι ελεεινοί, έγιναν άφαντοι. Τότε, όρμησε έξω ο γαμπρός μου και βάλθηκε να πυροβολεί όπου έβρισκε.-Λάβωσε κανέναν;-Όχι, γιατί τους κατάπιε το σκοτάδι. Αλλά, ήμουν αποφασισμένος να βρω το δίκιο μου. Να εκδικηθώ τους εχθρούς. Έτσι, κίνησα αμέσως για το Κατάκολο, πήγα στον Πύργο και κατήγγειλα την επίθεση. Η αστυνομία, όμως, δεν έκανε τίποτε. Τι άλλο να κάμω, δεν ξέρω… Είμαι κατεστραμμένος άνθρωπος!Συνεχίζεται…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 21/04/1928…
Tags
Back to top button