Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 36ο)…

Ο μπάρμπα-Νικόλας Βλάχος δε φάνηκε να εξεπλάγη διόλου από την άφιξη των ξένων στο χωριό του. Δεν είχε σχεδόν καμία ανάγκη να τους ρωτήσει τον σκοπό της επίσκεψής τους. Προτίμησε να τους μιλήσει για τον καιρό, για τους μετανάστες της Αμερικής που επέστρεφαν εκείνον τον καιρό στην πατρίδα, για τον αμαξιτό δρόμο που έκανε με προσωπική εργασία το χωριό του και που ολοκληρώθηκε δύο μέρες πριν. Γύρω από την κατάσταση της κόρης και του σπιτικού του, ούτε υπαινιγμό δεν έκανε.-Οι κύριοι ήρθαν να μάθουν τι συμβαίνει με την Χαρίκλεια, τον διέκοψε ήρεμα ο παντοπώλης.-Το ήξερα, ψιθύρισε ανόρεχτα ο γέρος.Αφού βουτήχτηκε στη σιωπή για αρκετή ώρα, έστρεψε το βλέμμα του καταπάνω τους και τους είπε:-Όταν μου στείλατε το παιδί να με φωνάξει, εγώ νόμισα πως θα ήταν κάποιοι γνωστοί μου από τη Γαστούνη. Αλλά η κόρη μου μου είπε πως έχουν φτάσει δυο άνθρωποι από την Αθήνα, που έπρεπε να τους συναντήσω οπωσδήποτε. Κι έτσι, ήρθα…-Ποια εξήγηση δίνεις, μπάρμπα-Νικόλα, στο ότι η κόρη σου προφήτευσε τον ερχομό μας;-Ακούστε να σας πω… Εγώ είμαι ένας παλιός Χριστιανός, που πιστεύω μόνο στη θρησκεία μου. Καμία εξήγηση δε δίνω σε πράγματα που λένε οι άλλοι ότι έρχονται από τον “Έξω από δω”, αποκρίθηκε ο γέροντας με παρρησία.-Τι συμβαίνει με τις επιστολές;-Μέσα στα δυόμισι αυτά χρόνια, η Χαρίκλεια έλαβε περισσότερες από 40 επιστολές. Είναι όλες γραμμένες με μολύβι. Τα γράμματα είναι αχνά. Ίσα που φαίνονται. Σαν σβησμένα. Σαν να τα έγραψε άνθρωπος άρρωστος, αδύναμος, ασθενικός. Μα, το πιο παράδοξο είναι ο τρόπος με τον οποίο η Χαρίκλεια ανακοινώνει τον ερχομό τους. Εκείνη ξέρει μονάχα πότε και πού καταφτάνουν. Και καταφτάνουν στα πιο απίθανα μέρη. Τι να πω… Δεν ξέρω… Τα έχω χαμένα…-Μπορεί να τα γράφει μονάχη της; ρώτησε με επιφύλαξη ο δημοσιογράφος Κώστας Φαλτάιτς.-Ούτε που να σας περνά από τον νου! Το γράψιμο είναι αλλιώτικο, δεν είναι του χεριού της. Κι ύστερα, τη φυλάμε μέρα-νύχτα. Δε μένει στιγμή μονάχη της. Ούτε για μια στιγμή!, απάντησε θυμωμένα ο μπάρμπα-Νικόλας Βλάχος.Συνεχίζεται…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 18/04/1928…
Tags
Back to top button