Η εικόνα που φιγουράρει στο εξώφυλλο του περιοδικού Time αυτής της εβδομάδας εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη σκέψη που υπάρχει πλέον στο μυαλό των περισσότερων Αμερικανών: ότι η Ρωσία όχι μόνο έπαιξε ενεργό ρόλο στην εκλογή του προέδρου Τραμπ αλλά συνεχίζει να εμπλέκεται στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ με διάφορους τρόπους, οι οποίοι προσπαθούν να κρατηθούν μυστικοί από την κυβέρνηση της χώρας.
Το αφιέρωμα του περιοδικού στον ύποπτο ρόλο της κυβέρνησης του Πούτιν ξεκινά από μια ανησυχητική έκθεση που έφτασε στις 2 Μαρτίου στα χέρια των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Ουάσινγκτον και η οποία έκανε λόγο για νέες τεχνολογίες που ανακάλυψαν οι Ρώσοι χάκερ, οι οποίες τους επιτρέπουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των υπολογιστών (και κατά συνέπεια των λογαριασμών Twitter) χιλιάδων χρηστών του Ίντερνετ.
Οι νέες δυνατότητες των χάκερ ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες που χρησιμοποιούσαν μερικούς μήνες πριν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και κατά της Χίλαρι Κλίντον.
Πλέον, σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής της έκθεση, οι Ρώσοι χάκερ έχουν τη δύναμη μέσα σε λίγα λεπτά να αναρτήσουν έναν καταιγισμό από μηνύματα στο Twitter, από λογαριασμούς που ελέγχουν, διαμορφώνοντας έτσι κατά βούληση την αμερικανική κοινή γνώμη, κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τις ΗΠΑ σε περιόδους κρίσης.
«Για πολλούς Αμερικανούς, η υπόθεση των ρώσων χάκερ παραμένει μια ιστορία για τις εκλογές του 2016. Ωστόσο υπάρχει και μια διαφορετική ιστορία, που λαμβάνει σιγά σιγά μορφή. "Παντρεύοντας" 100 χρόνια εμπειρίας σε επιχειρήσεις επιρροής με τον νέο κόσμο των social media, η Ρωσία μπορεί τελικά να απέκτησε την δυνατότητα που πάντα επεδίωκε αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Να επηρεάζει την πορεία των πραγμάτων στις ΗΠΑ χειραγωγώντας την αμερικανική κοινή γνώμη» αναφέρει το ΤΙΜΕ.
Αν και το σχετικό αφιέρωμα του TIME αναφέρεται κυρίως στις νέες, τρομακτικές δυνατότητες των Ρώσων χάκερ, είναι εμφανές ότι το συγκλονιστικό εξώφυλλο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, δεδομένων των πρόσφατων αποκαλύψεων του Reuters.
Δημοσίευμα του πρακτορείο κάνει σήμερα λόγο για πάνω από 18 συνδιαλέξεις στενών συμβούλων του Τραμπ (μεταξύ των οποίων και ο Φλιν, που κόστισε στον Τζέιμς Κόμεϊ τη θέση του ως διευθυντή του FBI) με Ρώσους αξιωματούχους το τελευταίο επτάμηνο της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.
Δείτε το εξώφυλλο: