Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Χωρίς άμεση βοήθεια σε εταιρείες 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κινδυνεύουν

Το έλλειμμα κεφαλαίου των ευρωπαϊκών εταιρειών θέτει σε κίνδυνο 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ελλείψει πρόσθετης στήριξης από τα κράτη, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), κάτι που ανέρχεται περίπου στο 2 έως 3% του ΑΕΠ για να παρέχει στις εταιρείες επαρκή ίδια κεφάλαια για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι μαζικές πολιτικές υποστήριξης που εφαρμόστηκαν ως απάντηση στην πανδημία έσωσαν εκατομμύρια ευρωπαϊκές εταιρείες και μαζί τους περισσότερες από 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Όμως, καθώς λήγουν αυτά τα μέτρα, οι χρεοκοπίες ενδέχεται να αυξηθούν, με επακόλουθη αύξηση της ανεργίας και των καθυστερούμενων δανείων, οπότε συνιστά τη διατήρηση προγραμμάτων και βοήθειας έκτακτης ανάγκης, αν και προσαρμοσμένα, για την υποστήριξη μιας ισχυρής ανάκαμψης το 2021.

Το ΔΝΤ συστήνει στις αρχές να αναπροσανατολίσουν τη βοήθειά τους και να προσφέρουν τρόπο στήριξης από άποψη κεφαλαίου για τις εταιρείες που έχουν καλές προοπτικές μετά την πανδημία

Οι δημόσιες ενισχύσεις κάλυψαν το 60% των αναγκών ρευστότητας των ευρωπαϊκών εταιρειών που προέρχονταν από την κρίση του COVID-19, αλλά μόνο το 30% των ελλειμμάτων κεφαλαίου, κι αυτό αύξησε το ποσοστό των αφερέγγυων εταιρειών.

Το ΔΝΤ σημειώνει ότι τα ελλείμματα κεφαλαίου είναι μεγαλύτερα στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς οι τρέχουσες πολιτικές απορροφούν μόνο το ένα τέταρτο των αρνητικών κεφαλαιακών ανισορροπιών τους, σε σύγκριση με περισσότερα από τα 2/5 στην περίπτωση των μεγάλων εταιρειών.

Η στόχευση της βοήθειας θα είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή σπατάλης των χρημάτων των φορολογουμένων. Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η διαδικασία πρέπει να βελτιωθεί και θα οδηγήσει σε πιο ακριβείς αλλά πιο περίπλοκους μηχανισμούς, οι οποίοι θα μειώσουν τη χρήση και την ευελιξία της βοήθειας.

Η ενίσχυση της υγείας των εταιρειών θα αποτρέψει την επανενεργοποίηση ενός φαύλου κύκλου μεταξύ του πραγματικού και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα. "Και, το πιο σημαντικό, οι πιο υγιείς εταιρείες θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας", καταλήγει το ΔΝΤ.

Tags
Back to top button