Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε μια τρομακτική φωτογραφία [πίνακας]

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» λέει ο λαός και το γράφημα του howmuch.net για το δημόσιο χρέος κάθε χώρας, ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της έρχεται να επιβεβαιώσει τη ρήση. 

Στον σχετικό πίνακα, με κόκκινο εικονίζονται οι χώρες των οποίων η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ ξεπερνά το 50%, ενώ με βαθύ κόκκινο έχουν χρωματιστεί οι χώρες που βρίσκονται σε οικονομική περιδίνηση, με ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ άνω του 100%. Αντίστοιχα, με πράσινο παρουσιάζονται οι χώρες που έχουν χρέος μικρότερο του 50%, σχετικά με το ΑΕΠ τους. 

Στον πίνακα, που προέρχεται από τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον Οκτώβριο του 2018, η Ελλάδα «κατακτά» τη δεύτερη θέση, με αναλογία χρέους προς ΑΕΠ 182%. Η μόνη χώρα που ξεπερνά την Ελλάδα είναι η Ιαπωνία με 238%. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα του χρέους κατέχουν χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου, τονίζοντας ότι οι πολιτικές ηγεσίες καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες που σε κάθε περίπτωση θα έχουν κόστος. 

Το «τοπ» 20 του δημόσιου χρέους έχει ως εξής: 

1. Ιαπωνία – 238%
2. Ελλάδα – 182%
3. Ιταλία – 132%
4. Πορτογαλία – 126%
5. Σουδάν 122%
6. Σιγκαπούρη 111%
7. Μπουτάν - 106%
8. ΗΠΑ – 105%
9. Βέλγιο – 103%
10. Αίγυπτος - 103%
11. Μοζαμβίκη – 102%
12. Τζαμάικα – 101%
13. Μπελίζ – 99%
14. Ισπανία 98%
15. Κύπρος – 98%
16. Γαλλία - 97%
17. Μαυριτανία – 97%
18. Ιορδανία – 96%
19. Καναδάς – 90%
20. Μπαχρέιν – 89%

Tags
Back to top button