Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ατσαλένιο «θηρίο» των Σοβιετικών που μπορούσε να αντέξει πυρηνική έκρηξη

Αναπτύχθηκε από το εργοστάσιο Kirov στο Λενινγκραντ, κατασκευάστηκε μόνο ένα το 1959 και ζύγιζε 60 μετρικούς τόνους!

Είχε πάχος θωράκισης από 182 χιλ. έως 319 χιλιοστά, και είναι εξοπλισμένο με εξοπλισμό ΧΒΡΠ (Χημική, Βιολογική, Ραδιολογική, Πυρηνική) προστασίας.

Ένας από τους λόγους που το πρόγραμμα του συγκεκριμένου άρματος εγκαταλείφθηκε, όπως και άλλα τέτοια σχέδια υπερβαρέων αρμάτων, ήταν το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία σταμάτησε να κατασκευάζει τέτοια βαριά οχήματα μάχης, από το 1960.

Από τότε, τα βαρύτερα από αυτά διατηρήθηκαν στους περίπου 50 μετρικούς τόνους βάρους, χωρίς να υπολογίζουμε τον κάθε πρόσθετο εξοπλισμό, όπως επιπλέον θωράκιση, συσκευές καθαρισμού, κ.λπ.

 

Κατά την επίδειξη των νέων στρατιωτικών τεχνολογιών ο Νικίτα Χρουστσόφ απαγόρευε αυστηρά οποιοδήποτε άρμα μάχης να έχει βάρος άνω των 37 τόνων. Έτσι, το σύνολο των προγραμμάτων βαρέους τύπου αρμάτων μάχης εγκαταλείφθηκαν οριστικά.

Ηλίας Σιατούνης,

Tags
Back to top button