Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Το άρθρο για τους ιπτάμενους δίσκους που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, το 1957…

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1957 στο σοβιετικό επιστημονικό περιοδικό “Η γνώση είναι δύναμη” είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον. Το περιοδικό δημοσίευε συχνά εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα.Το άρθρο διαπραγματευόταν το θέμα των ιπτάμενων δίσκων και σύμφωνα με τον συντάκτη του, ο ιπτάμενος δίσκος περιγραφόταν ως μια ελικοειδής πτέρυγα με τέσσερα κυκλικά ανοίγματα διά των οποίων τροφοδοτείται με αέρα ο κινητήρας του.Έτσι, η πίεση στην άνω επιφάνεια μειώνεται και το όχημα αποκτά την ώση για την ανύψωσή του. Χάρις στη γυροσκοπική ρύθμιση του θαλαμίσκου του οχήματος αυτού, ο θαλαμίσκος προσαρμόζεται πάντοτε προς την κατεύθυνση της τροχιάς.Το άρθρο συνοδευόταν και από διάγραμμα, το οποίο έδειχνε έναν παχύ μεταλλικό δίσκο, ο οποίος έφερε κάτι που έμοιαζε με θαλαμίσκο αεροπλάνου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν ισχυριζόταν ότι η Σοβιετική Ένωση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα κατείχαν ιπτάμενο δίσκο, παρόλο που αναφέρονταν σε “μηχανές οι οποίες πετούν στα πλάτη των ουρανών και δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα αεροπλάνα, αλλά φαίνονται μάλλον ως ιπτάμενοι δίσκοι”.Συνεχίζοντας ο συντάκτης του άρθρου, περιέγραφε ένα “κολεόπτερον”, ένα είδος αεροπλάνου με κυκλική πτέρυγα, το οποίο φαινόταν σαν βόμβα και χρησιμοποιούσε θάλαμο καύσεως αερίων με στροβιλοκινητήρα αεριωθήσεως, καθώς επίσης ένα αεροπλάνο με ειδικές πτέρυγες προς μείωση της τριβής που προκαλεί ο ατμοσφαιρικός αέρας.Το συγκεκριμένο άρθρο είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το εάν αποτελούσε προϊόν φαντασίας ή αν περιέγραφε πραγματικά γεγονότα.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 03/10/1957…
Tags
Back to top button