Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Τεχνολογια

Το ανατριχιαστικό που συμβαίνει με την τεχνολογία και την παιδική κακοποίηση

Κάπου 70 εκατ. εικόνες παιδικής κακοποίησης αναφέρθηκαν το 2019 στο National Center for Missing and Exploited Children των ΗΠΑ.

Αλλά και 41 εκατ. βίντεο παιδικής πορνογραφίας καταγράφηκαν από το ίδιο κέντρο για το 2019.

Όπως μας λένε μάλιστα οι «New York Times», αυτό οφείλεται εν μέρει στα καλύτερα εργαλεία που έχουμε πια για την ανίχνευση τέτοιου υλικού σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Facebook και το Snapchat.

Για να έχουμε μια βάση σύγκρισης, πριν από πέντε χρόνια το National Center for Missing and Exploited Children κατέγραψε λιγότερα από 350.000 βίντεο παιδικής κακοποίησης. Ο περσινός αριθμός ήταν ο μεγαλύτερος ποτέ.

Η έκθεση των «Times» μας λέει μάλιστα πως οι 60 εκατ. φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας ανιχνεύτηκαν στο Facebook. Το ίδιο το Facebook απαντά πως δεν είναι όλες οι εικόνες «προσβλητικές», αλλά οι 29,2 εκατ. από αυτές εντάσσονται στην κατηγορία της κακοποίησης.

Ακόμα όμως και με καλύτερα εργαλεία ανίχνευσης του άσεμνου περιεχομένου, παραμένει σχεδόν αδύνατο να χαρτογραφήσεις την πλήρη έκταση της online παιδικής πορνογραφίας. Όπως παρατηρούν εξάλλου οι «Times», πολλές cloud υπηρεσίες εκεί έξω, μεταξύ αυτών και η Amazon, δεν σκανάρουν το υλικό για παράνομο περιεχόμενο.

Αλλά και στις messaging εφαρμογές της Apple το περιεχόμενο είναι κωδικοποιημένο, κι έτσι δεν μπορεί η εταιρία να το ελέγξει για παιδική πορνογραφία.

Αυτό το τέρας έχει πολλά πλοκάμια και σίγουρα περισσότερα απ’ όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε…

Tags
Back to top button