Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Το 2016 η χειρότερη χρονιά για τα παιδιά της Συρίας σύμφωνα με την Unicef

Το 2016 ήταν η χειρότερη χρονιά του πολέμου στη Συρία για τα παιδιά, ανακοίνωσε η Unicef. Τα παιδιά στη Συρία «έφτασαν στον πάτο» το 2016, με περισσότερα να έχουν σκοτωθεί αυτή τη χρονιά σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη από το 2011 οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα, κατήγγειλε η Unicef.

Τουλάχιστον 652 παιδιά σκοτώθηκαν πέρυσι, εκ των οποίων 255 κοντά ή μέσα σε σχολεία, αύξηση 20% σε σχέση με το 2015, επεσήμανε ο οργανισμός. Ο αιρθμός αυτός περιλαμβάνει μόνο τους θανάτους που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Unicef πιστεύει επίσης ότι περισσότερα από 850 παιδιά στρατολογήθηκαν τους ισλαμιστές αντάρτες για να πολεμήσουν, αριθμός είναι διπλάσιος σε σχέση με το 2015. Τα παιδιά που στρατολογήθηκαν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου ή, σε ακραίες περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκαν ως εκτελεστές, βομβιστές αυτοκτονίας ή δεσμοφύλακες.

«Το εύρος της δυστυχίας είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική μιλώντας από τη Χομς. «Εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δέχονται επίθεση σε καθημερινή βάση, η ζωή τους έχει έρθει τα πάνω κάτω», τόνισε.

Έξι εκατομμύρια παιδιά βασίζονται πλέον στην ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας του πολέμου που πλέον μαίνεται επί έξι χρόνια στη Συρία. Περίπου 2,3 εκατομμύρια παιδιά έχουν ήδη φύγει από τη χώρα, όμως σε πιο ευάλωτη θέση βρίσκονται τα 2,8 εκατομμύρια που είναι παγιδευμένα σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Σε αυτά περιλαμβάνονται 280.000 που ζουν υπό πολιορκία, υπογραμμίζει η Unicef.

Ο Γκέερτ επεσήμανε: «Κάθε παιδί και όλα τα παιδιά φοβούνται για τη ζωή τους, κάτι που έχει φριχτές επιπτώσεις στην υγεία, την ευημερία και το μέλλον τους».

Την προηγούμενη εβδομάδα η οργάνωση Save the Children είχε προειδοποιήσει ότι εκατομμύρια παιδιά στη Συρία ενδέχεται να ζουν σε κατάσταση «τοξικού στρες», μια κατάσταση η οποία ενδέχεται να καταστεί μη αναστρέψιμη, αν δεν λάβουν άμεσα βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, τα δύο τρίτα των παιδιών έχουν χάσει ένα μέλος της οικογένειάς τους, έχουν δει το σπίτι τους να βομβαρδίζεται ή έχουν τραυματιστεί εξαιτίας του πολέμου.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags
Back to top button