Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τ.Μπάιντεν: Υποσχέθηκε στον Μ.Νετανιάχου ότι θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του συστήματος «Iron Dome»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δεσμεύθηκε την Πέμπτη για βοήθεια στην αποκατάσταση του αμυντικού αεροπορικού συστήματος του Ισραήλ, «Iron Dome».

Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του συστήματος αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ «Iron Dome», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη (20/05).
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός [του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου] μοιράστηκε μαζί μου την εκτίμησή του για το σύστημα Iron Dome, το οποίο τα έθνη μας ανέπτυξαν μαζί και το οποίο έχει σώσει ζωές αμέτρητων Ισραηλινών πολιτών, Αραβών και Εβραίων. Τον διαβεβαίωσα με την πλήρη υποστήριξή μου για την αποκατάσταση του συστήματος "Iron Dome" του Ισραήλ για να διασφαλιστεί η άμυνα και η ασφάλειά του στο μέλλον».

Επισημαίνεται πως η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας κλιμακώθηκε το απόγευμα της 10ης Μαΐου και, από τότε, περίπου 4.340 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, με τους 640 από αυτούς να πέφτουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ εκτιμά την αποτελεσματικότητα του πυραυλικού αμυντικού συστήματος «Iron Dome» στο 90% και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 άτομα πέθαναν στη χώρα και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε αντίποινα ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων έχει φτάσει τους 232, συμπεριλαμβανομένων 65 ανηλίκων, και περίπου 1.900 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, την Πέμπτη (20/05), υιοθέτησε ομόφωνα την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διμερή άνευ όρων εκεχειρία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ αργότερα.

Tags
Back to top button