Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Την Δευτέρα στην Βουλή η συζήτηση για την Σαουδική Αραβία παρουσία Αλ. Τσίπρα

Την αναβολή της συζήτησης αύριο στη Βουλή για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ζητά την αναβολή της συζήτησης με σκοπό να γίνει σε ημέρα όπου θα μπορεί και αυτός να είναι παρών, καθώς αύριο θα απουσιάζει. 

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι για δύο βραβεύσεις, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αναβάλλει τη συζήτηση για την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να απαντήσει ο ίδιος στην «επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας», όπως αναφέρει.

Με την επιστολή του μάλιστα ρίχνει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχηστρώνει τη σχετική κριτική και «ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας» και τον προσκαλεί ουσιαστικά σε «μονομαχία». 

Η ΝΔ απάντησε στον ελιγμό του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «επιδημία πανικού που έχει καταλάβει την κυβέρνηση»  και ξεκαθαρίζοντας ότι αρνείται την νέα αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης προς τον κ. Καμμένο για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του» σημειώνει η ΝΔ και υπογραμμίζει ότι «αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας: «Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων. Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες…

Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο».

Tags
Back to top button