Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Την απενεργοποίηση των S-300 που έχει η Ελλάδα στην Κρήτη ζητούν ξαφνικά οι ΗΠΑ του Μπάιντεν!

Σε μια κλωστή κρέμεται το μέλλον των S-300 στην Κρήτη,  όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί».

Σύμφωνα με αυτό, οι ΗΠΑ για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα απεξάρτησης της Ελλάδας από ρωσικά οπλικά συστήματα στο Σχέδιο Αμυντικής Συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ . Κάτι που συνδέεται με την δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί η Τουρκία με τους επίσης ρωσικούς S-400.

Η αμερικανική αξίωση για τους S-300 προβάλλεται σε μια στιγμή που οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Η Ρωσία προφανώς δεν θα καταθέσει τα «όπλα» και δεν θα επιτρέψει στην Δύση να απαξιώσει το πιο αγαπημένο της οπλικό σύστημα όπως είναι οι S-300.  

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μενέντεζ-Ρούμπιο, κατέθεσαν αμυντικό νομοσχέδιο για τη συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει την περαιτέρω αναβάθμιση, συνεργασία και υποστήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θέλουν την δημιουργία ενός «αμερικανικού φρουρίου» στο κέντρο του Αιγαίου, ικανού να εποπτεύει μια ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή έως και τα Βαλκάνια. Η νέα εγκατάσταση θα αποτελέσει μέρος της ανανέωσης της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) για την αύξηση των αμερικανικών βάσεων.

Φυσικά και η χώρα μας θέλει αυτή την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, όμως την ίδια στιγμή δεν μπορεί να δεχθεί να απενεργοποιήσουμε το οπλικό μας σύστημα. Σημειωτέον πως οι S-300 έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ελληνικής αεράμυνας και λειτουργούν κανονικά, ενώ ουδέποτε παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά τα κοινά γυμνάσια είτε με τους Αμερικανούς, είτε με το ΝΑΤΟ. 
 

Tags
Back to top button