Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται μειώσεις τιμών μετά την πτώση της χονδρικής

Από τον Σεπτέμβριο αναμένονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς η χονδρική τιμή καταγράφει αισθητή πτώση. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους μια επιπλέον επιλογή, το λεγόμενο «κόκκινο» τιμολόγιο, το οποίο έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στα σταθερά και τα κυμαινόμενα, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια.

Η μείωση στη χονδρική τιμή ρεύματος – στα περίπου 73 ευρώ ανά μεγαβατώρα, 26% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο και 41% κάτω από πέρυσι – δημιουργεί προσδοκίες για φθηνότερα κυμαινόμενα τιμολόγια τον Σεπτέμβριο.

Τον Αύγουστο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 52,2% της ζήτησης, ενώ για δέκα ημέρες οι τιμές έπεσαν σε αρνητικά επίπεδα, με τους παραγωγούς να πληρώνουν για να διαθέσουν ενέργεια στο χρηματιστήριο.

Στα πράσινα τιμολόγια, η τελική τιμή διαμορφώνεται από τις εκπτώσεις που οι πάροχοι αλλάζουν κάθε μήνα αλλά και από την κλίμακα κατανάλωσης. Τον Ιούλιο, η ΔΕΗ προσέφερε το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο με 15,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 17,5 λεπτά για την υπόλοιπη κατανάλωση. Ο υπουργός κάλεσε τη ΔΕΗ να επανεξετάσει την απόφασή της να μειώσει από τον Οκτώβριο το όριο στις 200 κιλοβατώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 3,8 εκατ. νοικοκυριά είναι σε πράσινα τιμολόγια, τα κίτρινα καλύπτουν το 14% των καταναλωτών, ενώ τα σταθερά μπλε ξεπερνούν πλέον το 22%. Στη λίστα θα προστεθούν τώρα και τα κόκκινα τιμολόγια, διάρκειας 12 μηνών, τα οποία θα προσφέρουν σταθερό λογαριασμό για συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης, με εκκαθάριση κάθε εξάμηνο ή στο τέλος του συμβολαίου.

Την ίδια ώρα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφάσισε τον διπλασιασμό του ποσού που καταβάλλουν οι παραβάτες για κάθε κλεμμένη κιλοβατώρα, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των προστίμων για ρευματοκλοπές.

Tags
Back to top button