Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Times: Το Κατάρ έδωσε στη FIFA 980 εκατ. δολάρια για το Μουντιάλ!

Δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τελευταία αναφέρει ότι το Κατάρ έδωσε ένα ποσό κοντά στα 980 εκατ. δολάρια μέσω... τρίτων στη FIFA για το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των Times μέσω του κρατικού δικτύου Al Jazeera το Κατάρ λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 προσέφερε τηλεοπτικό συμβόλαιο 400 εκατ. δολαρίων, στο οποίο προβλεπόταν μπόνους 100 εκατ. σε περίπτωση που το Κατάρ κέρδισε την ψηφοφορία!

Αυτή η «κρυφή» ρήτρα, όπως και η υπερκοστολόγηση του συμβολαίου δεν έφταναν στο Κατάρ, με το Al Jazeera να πληρώνει άλλα 480 εκατ. για νέο συμβόλαιο μόλις 3 χρόνια αργότερα! Αυτό το συμβόλαιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση από τις ελβετικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στην FIFA.

Με δεδομένο ότι πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι και τα δύο συμβόλαια έχουν κοστολογηθεί περισσότερο από την αντικειμενική τους αξία, η πρώτη πληρωμή ήρθε μόλις 21 ημέρες πριν την ψηφοφορία, κάτι που αποτελεί παραβίαση των κανονισμών ηθικής της FIFA. Το πρώτο συμβόλαιο αφορούσε τη μετάδοση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και ήταν η μοναδική συμφωνία που εγκρίθηκε σε όλο τον κόσμο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

 

Tags
Back to top button