Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Τηλεοπτικές Άδειες: Μισό βήμα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας λέει ο Ν. Παππάς

Ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι βρισκόμαστε μισό βήμα πριν από την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΕΣΡ προχώρησε γρήγορα τις σχετικές διαδικασίες και ταυτόχρονα, με άρτιο τρόπο, προχωρά και ο έλεγχος των φακέλων των υποψηφιοτήτων.

«Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία. Κερδισμένο είναι το πολιτικό σύστημα από τη μάχη απέναντι σε μια κατάσταση ανομίας, ώστε μετά από πολλά χρόνια να μπει τέλος. Δεν θα διεκδικήσω το μονοπώλιο αυτής της μάχης απέναντι σε κάποιους που κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πατήσουν τη πολιτεία στο σβέρκο. Τα οφέλη θα είναι για όλο το πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Το θέμα έθεσε ο προεδρεύων του Σώματος της Ολομέλειας Νικήτας Κακλαμάνης, καλώντας τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το που βρίσκεται το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, σχετικά με την ανεπαρκή κάλυψη τηλεοπτικού σήματος στην Επικράτεια. 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κάλυψη δορυφορικού σήματος σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά, μια δράση, όπως είπε, της οποίας η υλοποίηση ξεκίνησε την άνοιξη του 2017 για να καλυφθούν «λευκές περιοχές».

«Πάνω από 7000 νοικοκυριά έχουν ήδη κάνει χρήση του δικαιώματος δορυφορικής λήψης. Έχουμε και τον τρόπο και τους πόρους, μπορούμε να προχωρήσουμε. Περίπου 400.000 συμπολίτες μας δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα, και αυτό το πρόβλημα θα έρθουμε να το λύσουμε» διαβεβαίωσε.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό επειδή θα δαπανηθούν και άλλα λεφτά από την ΕΕ, να έχουμε εγρήγορση, και κυβέρνηση και Βουλή και Ρυθμιστική Αρχή, για να κάνουμε ότι πρέπει, ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση οπτικών ινών και το προϊόν υψηλών ταχυτήτων να φτάνει στο πολίτη φθηνά» υπογράμμισε.

Επικριτικός ήταν ο κ. Παππάς και για το κόστος των παροχών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει το πιο αργό αλλά και πιο ακριβό ίντερνετ , για να συμπληρώσει ότι αυτό, όπως και άλλες καταστάσεις, στρεβλώσεις στην αγορά, δεν μπορούν να συνεχιστούν.

«Βουλή, κυβέρνηση και Ρυθμιστική Αρχή πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» επισήμανε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι στην Ευρώπη η τάση είναι τα μεγάλα δίκτυα να επανέρχονται στον δημόσιο τομέα, καθώς «ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να χωρέσει στο καλούπι των αναγκών των πολιτών γιατί δεν τον συμφέρει να καλύψει κάποιες περιοχές».

«Πρέπει να προσέξουν, Βουλή, Πολιτεία, αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, σε σχέση με τις διαδικτυακές καλύψεις και τις υψηλές ταχύτητες γιατί το 50% των νοικοκυριών της χώρας θα πρέπει το 2025 να είναι συνδεδεμένο με υψηλές τάσεις» ανέφερε ο κ. Παππάς και κατέληξε: «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, να αφοσιωθούμε όλοι και η Ρυθμιστική Αρχή να βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε οι πάροχοι να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε το δημόσιο χρήμα να πάει σε τεχνολογίες που σε λίγο καιρό θα είναι ξεπερασμένες, ούτε αστοχίες σε σχέση με τη στρατηγική πολιτική μας».

Tags
Back to top button