Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τηγανιτές πατάτες: Πώς θα μειώσετε την θερμιδική τους αξία

Λατρεύετε τις τηγανιτές πατάτες αλλά μισείτε τις θερμίδες που έχουν; Υπάρχει λύση! Με αυτή τη μέθοδο οι πατάτες διατηρούν την γεύση του αλλά γίνονται πολύ πιο υγιεινές.


Οι τηγανητές πατάτες απορροφούν πολύ λάδι, γι’ αυτό και μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες. Υπάρχει όμως ένα έξυπνο τέχνασμα χάρη στο οποίο μπορείτε να μειώσετε το λάδι που θα απορροφήσουν.

Πριν τηγανίσετε τις πατάτες, βράστε τις για λίγο. Με αυτό τον τρόπο το άμυλο που περιέχει η πατάτα «ποτίζει» με νερό, οπότε στη συνέχεια δεν θα είναι πλέον δυνατό να απορροφήσει πολύ λάδι. Η επόμενη κίνηση είναι λίγο πολύ γνωστή: μετά το τηγάνισμα αφήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τις φάτε.

Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς που μας εξηγούν τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή, καλό είναι να μην τρώμε τηγανητές πατάτες (και τηγανητά γενικότερα) πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι μια μερίδα τηγανητές πατάτες παρέχει περισσότερες από 400 θερμίδες καθώς και ότι ακόμη και με τεχνάσματα που ήδη αναφέραμε οι τηγανητές πατάτες έχουν το περισσότερο λίπος σε σύγκριση με τις άλλες μαγειρεμένες πατάτες. Σκεφτείτε λοιπόν μήπως είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις πιο «ελαφριές» βραστές πατάτες ή τις πατάτες φούρνου που δεν απορροφούν πολύ λάδι επειδή όταν ψήνονται δημιουργείται μια κρούστα στην επιφάνειά τους, η οποία δεν ευνοεί την απορρόφηση του λαδιού.

Tags
Back to top button