Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι δεν πρέπει να βάζεις μέσα στο τσάι σου

Πολλοί πίνουν τον καφέ και το τσάι τους με γάλα αλλά αυτό δεν γνωρίζουν είναι πως δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία τους. 

Το τσάι συμβάλλει στην προστασία από καρδιακά νοσήματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, προλαμβάνει την αρθρίτιδα, αυξάνει την πυκνότητα των οστών, καταπολεμά την κακοσμία του στόματος κ.ά.

Δες γιατί δεν πρέπει να βάζεις γάλα στο τσάι σου:

Το τσάι λοιπόν κάνει καλό, αρκεί να πίνεται χωρίς ζάχαρη (αλλά με μέλι) και χωρίς γάλα.

Ειδικά για το δεύτερο, σε σχετική μελέτη διαπιστώθηκε ότι μία ομάδα πρωτεϊνών του γάλακτος, οι καζεΐνες, μειώνουν την ποσότητα των κατεχινών που περιέχονται στο τσάι και οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία από τη στεφανιαία νόσο.

Επιπλέον οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, αφού το γάλα φαίνεται να τροποποιεί τη βιολογική δράση των συστατικών του τσαγιού, είναι πιθανό να επηρεάζει και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν είναι καλύτερα να αποφεύγεις το γάλα και να προτιμάς να συνοδεύεις το τσάι σου με λεμόνι, το οποίο δρα με τελείως αντίθετο τρόπο από το γάλα.

Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει βοηθά τον οργανισμό να συγκρατήσει περισσότερες από τις αντιοξειδωτικές ουσίες του τσαγιού και κυρίως τις κατεχίνες.

 

Tags
Back to top button