Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Δευτέρα η απολογία της πρώην συζύγου του Πολωνού καθηγητή (βίντεο)

Φως στις λεπτομέρειες της φονικής ενέδρας που στήθηκε σε βάρος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή με ηθική αυτουργό την Ελληνίδα πρώην σύζυγό του, δράστη τον σημερινό σύντροφό της και συνεργούς άλλα τρία άτομα, ρίχνει η αστυνομική έρευνα που οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Την ίδια ώρα λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα, Παρασκευή, η πρώην σύζυγος του 43χρονου και οι τρεις συνεργοί της, βγήκαν από τη ΓΑΔΑ προκειμένου να μεταβούν στον εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.  Μετά από περίπου 2,5 ώρες, δε, οι πέντε συλληφθέντες βγήκαν από την πόρτα του Ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Βαρύτατη ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για την δολοφονία

''No Mercy": Το βιντεοπαιχνίδι της φρίκης που ενθαρρύνει τον βιασμό και τη δολοφονία

Στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη.

Ειδικότερα στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία διώκεται η πρώην σύζυγος του θύματος και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία οι τρεις άλλοι συλληφθέντες.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα έπειτα από προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν.

Την υπόθεση θα χειριστεί ανακρίτρια ανηλίκων καθώς ο ένας εξ των κατηγορουμένων ως συνεργών είναι 16 ετών.

Δείτε το βίντεο από το protothema.gr: 

Το φονικό καρτέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις άνδρες που, όπως προέκυψε, χρησιμοποίησαν μια Porsche Cayenne για τις μετακινήσεις τους, είχαν ξεκινήσει να παρακολουθούν τον 43χρονο από το Χαϊδάρι όπου είχε μεταβεί ανυποψίαστος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει προκειμένου να συμμετέχει σε συνεδρία με την πρώην σύζυγό και τα δύο τους παιδιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πρώην σύζυγος του 43χρονου του έδωσε ραντεβού για τις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας προκειμένου να παραλάβει τα παιδιά από το σπίτι τους στην οδό Ειρήνης.

Την πληροφορία αυτή, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η γυναίκα την είχε δώσει και στον νυν σύντροφό της και τα δύο άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τον Πολωνό καθηγητή.

Έτσι πριν ακόμα λήξει η συνεδρία το Porsche Cayenne φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερες να αναχωρεί από το Χαϊδάρι και να φτάνει στην Αγία Παρασκευή περίπου μια ώρα πριν την προγραμματισμένη άφιξη του 43χρονου.

Αστυνομικές πηγές μεταφέρουν, μάλιστα, ότι ο νυν σύντροφος της γυναίκας που οργάνωσε τη δολοφονία, επικοινώνησε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με τον γιο του που ήταν στο σπίτι της οδού Ειρήνης προκειμένου να τον ενημερώσει αν έχει φτάσει ο καθηγητής.

Η προσπάθεια για άλλοθι από τον εκτελεστή

Χειροπέδες σε πέντε άτομα για τη δολοφονία του καθηγητή - Πέπλο μυστηρίου γύρω από τα κίνητρα της πράξης

Οι αστυνομικοί κατάφεραν, επίσης, να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του εκτελεστή του Πολωνού καθηγητή και την προσπάθειά του να «θολώσει τα νερά» ελπίζοντας ότι θα αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει, ο άνδρας που πυροβόλησε κατάστηθα τον 43χρονο, μετά τη δολοφονία ταξίδεψε με ταξί μέχρι το Ναύπλιο.

Εκεί, μάλιστα, ο σημερινός σύντροφος της πρώην συζύγου του Πολωνού καθηγητή είχε δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και το κινητό του σε ένα άλλο άτομο προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει την ημέρα της δολοφονίας ελπίζοντας ότι θα δώσει την εντύπωση ότι την επίμαχη ημέρα βρισκόταν στην Αργολίδα και όχι στην Αγία Παρασκευή.

Όπως έγραψε από χθες το protothema.gr, ο εκτελεστής και οι τρεις συνεργοί του ομολόγησαν τις πράξεις τους και έδωσαν λεπτομέρειες για την εκτέλεση του 43χρονου ενώ αντίθετα η πρώην σύζυγός του θύματος εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση.

Tags
Back to top button