Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Thilafushi: Το νησί- χωματερή των Μαλδίβων (φωτό, βίντεο)

Τι κάνει ένα μικρό νησιωτικό κράτος σαν τις Μαλδίβες για να απαλλαγεί από εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών που παράγονται κάθε μέρα από ένα εκατομμύριο ετησίως τουρίστες και σχεδόν τετρακόσιες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους; Δημιουργεί μια χωματερή σε ένα άλλο νησί, φυσικά. Τα εντυπωσιακά τροπικά νησιά των Μαλδίβων, νοτιοδυτικά της Ινδίας, είναι γνωστά για τις αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά. Αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν την βρόμικη πλευρά.

Μόλις λίγα μίλια δυτικά του Μάλε, της πρωτεύουσας των Μαλδίβων, βρίσκεται το νησί Thilafushi, που είναι ο σκουπιδότοπος για τις Μαλδίβες. Αλλά το Thilafushi δεν ήταν πάντα ένα νησί σκουπιδιών. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν νησί. Εικοσιπέντε χρόνια πριν ήταν μια παρθένα λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 1991, ελήφθη η απόφαση να γίνει η περιοχή χώρος υγειονομικής ταφής για να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων που παράγονται από την τουριστική βιομηχανία. Μέσα σε έναν μήνα τα σκουπίδια άρχισαν να φτάνουν. Τεράστιοι λάκκοι σκάφτηκαν μέσα στην άμμο και τα απόβλητα τοποθετήθηκαν εκεί, τα οποία στη συνέχεια μπαζώθηκαν και καλύφθηκαν από λευκή άμμο.

Εκεί σήμερα υπάρχουν εργοστάσια και σπίτια για περίπου 150 μετανάστες από το Μπαγκλαντές που ζουν εδώ ξεχωρίζοντας τους τόνους των απορριμμάτων που φτάνουν καθημερινά. Οι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μόλυνση της θάλασσας από τα απορρίμματα και υπάρχει η σκέψη κάποια να ανακυκλώνονται στην Ινδία.

Tags
Back to top button