Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Θεσσαλονίκη: Το ψωμί...."χρυσάφι" - Νέες αυξήσεις – Πτώση στις πωλήσεις κατά 20%

Σημαντικές ανατιμήσεις αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα στα προϊόντα άρτου. Αιτίες η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έβαλε «φρένο» στις εξαγωγές σιτηρών και η μεγάλη αύξηση των πρώτων υλών και της ενέργειας για τους αρτοποιούς. Μάλιστα, οι απαισιόδοξοι θεωρούν θέμα ημερών η τιμή της κλασικής «χωριάτικης» φραντζόλας στο φούρνο της γειτονιάς να φθάσει το ένα ευρώ, στη Θεσσαλονίκη.

«Θα υπάρξουν νέες αυξήσεις. Ο κάθε αρτοποιός μόνος του θα εκτιμήσει τι θα «απορροφήσει» και ποια θα είναι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών κ. Μιχάλης Μούσιος. Πρόσθεσε ότι, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπήρξε μείωση 20% στην πώληση ψωμιού, συγκριτικά με το 2021.

"Είδος πολυτελείας" το σουβλάκι λόγω των αυξήσεων - Πόσο κοστίζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Απέδωσε την πτώση στην αύξηση του κόστους στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», αφού όπως τόνισε ο κ. Μούσιος: «Οι καταναλωτές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος ενέργειας – θέρμανσης, καθώς και την άνοδο των τιμών των λεγόμενων αγαθών πρώτης ανάγκης, δεν σπαταλά πλέον ούτε μια φέτα από το ψωμί».

Όπως τονίζει στο thesstoday.gr, ο πρόεδρος των αρτοποιών υπάρχει ανησυχία  στη αγορά, γιατί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως συνέπεια την διακοπή της εξαγωγής σιτηρών. Επιπλέον, παρατηρείται μείωση των εξαγωγών από τα κράτη των Δυτικών  Βαλκανίων, πλούσια σε σιτηρά όπως η Βουλγαρία και η Ρουμάνια υπό τον φόβο ελλείψεων στις δικές τους αγορές.

Tags
Back to top button