Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Η Ερυθρά Παλίρροια «κοκκίνισε» τον Θερμαϊκό (βιντεο)

«Κόκκινος» έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο Θερμαϊκός Κόλπος στη Θεσσαλονίκη κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Ερυθρά Παλίρροια.

Όπως εξήγησε χθες στο GRTimes ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φυτιανός «πρόκειται για ένα φαινόμενο που οφείλεται στην αποσύνθεση φυκιών και εμφανίζεται από τη δεκαετία του ’80 στον Θερμαϊκό Κόλπο, κατά κύριο λόγο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Τώρα, έχει κάνει την εμφάνισή του, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας αλλά και της ηλιοφάνειας, διότι τα νερά δεν προλαβαίνουν να ανανεώσουν την υδάτινη μάζα τους, καθώς ο Θερμαϊκός είναι κλειστός και βαθύς κόλπος ενώ αναπτύσσεται από μη ελεγχόμενες πηγές ή χειμάρρους που χύνονται εντός του».

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button