Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θερίζει» η μηνιγγίτιδα στη Νιγηρία -Εκατοντάδες νεκροί

Τουλάχιστον 328 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νιγηρία, εξαιτίας της επιδημίας μηνιγγίτιδας, τους τελευταίους πέντε μήνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, 2.524 άτομα έχουν επηρεαστεί από την επιδημία, η οποία έχει εξαπλωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας, αλλά έχουν καταγραφεί κρούσματα και στα νοτιοδυτικά και τα νότια.

Η Νιγηρία βρίσκεται στη λεγόμενη «ζώνη μηνιγγίτιδας»- από τη Σενεγάλη ως την Αιθιοπία- και για αυτόν τον λόγο δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο μία τέτοια επιδημία στη χώρα. Ομως, από τις εργαστηριακές εξετάσεις προκύπτει ότι πρόκειται για νέο τύπο της ασθένειας (στέλεχος C).

Τα παιδιά 5-14 ετών επηρεάζονται περισσότερο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ανακοίνωσε μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού στις 24 Μαρτίου. Στη Νιγηρία αναμένονται 500.000 δόσεις του εμβολίου, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν περισσότερες από 3 εκατομμύρια.

Tags
Back to top button