Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορωνοϊό: Συζήτηση εφ΄όλης της ύλης στο Βεργίνα TV

 Υπάρχει τελικά φάρμακο  για τον κορωνοϊό, το οποίο θα μπορούσε να σώσει ζωές ή όχι; Πολλές είναι οι απόψεις αναφορικά με το που πρέπει να δοθεί βαρύτητα για την αντιμετώπιση του κροωνοϊου: Στο φάρμακο ή στο εμβίλιο;

«Το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι διαθέσιμο έπειτα από δύο παράλληλες προσπάθειες ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων», όπως είπε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας,

Όπως είπε ο καθηγητής, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα τα αντισώματα της Eli Lilly και της Regeneron, (το οποίο είχε πάρει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ) τα οποία έχουν εγκριθεί από τις 9 Νοεμβρίου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ο καθηγητής προτείνει την ευρεία χρησιμοποίηση του φαρμάκου για τους ασθενείς του κορωνοϊού αλλά όπως λέει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αρμόδια επιτροπή έχουν δώσει βαρύτητα στο θέμα.

Από την άλλη πλευρά ο Νικόλαος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ  στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη,  επιμένει ότι το φάρμακο πρακτικά δεν υπάρχει, είναι μια καλοστημένη απάτη ενώ για τον ίδιο το πρόεδρο Τραμπ είπε πως ουσιαστικά δεν αρώστησε από τον κορωνοϊό.

 

Tags
Back to top button