Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Θεϊκό Σημείο ή προσγείωση Α.Τ.Ι.Α. στην Κοζάνη, το 1938;

Τον Σεπτέμβριο του 1938, γενικό θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά στη Μακεδονία, αποτέλεσε το περίεργο φωτεινό φαινόμενο, το οποίο εμφανιζόταν στη θέση Λούνες της Κοζάνης, κοντά στο ξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Το ουράνιο αυτό φαινόμενο, όπως προέκυπτε από τις αφηγήσεις πολλών γεωργών, οι οποίοι είχαν τα κτήματά τους στη συγκεκριμένη τοποθεσία, ήταν ορατό πάντοτε μετά τα μεσάνυχτα, αλλά μόνο κατά τις σκοτεινές ασέληνες νύχτες.

Από το μεσονύκτιο μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 1938, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», Ν.Δ. Τσαϊλάς, αποφάσισε να παραμείνει στην περιοχή Λούνες μαζί με μια ομάδα πολιτών της Κοζάνης, μήπως και κατόρθωνε να διαπιστώσει προσωπικώς την εμφάνιση του παράδοξου εκείνου φωτεινού φαινομένου, που προβλημάτιζε και αναστάτωνε τους κατοίκους. Μα, ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνοδοί του Κλείδης, Κουσκούνης, Τόλης και Παπαζήσης αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Οι συνοδοί του δημοσιογράφου, όπως και πολλοί Κοζανίτες, οι οποίοι βεβαίωναν ότι είχαν δει το μυστηριώδες φαινόμενο, απέδιδαν τη μη εμφάνισή του στο γεγονός ότι εκείνη τη βραδιά υπήρχε πανσέληνος.

Ο Σπύρος Τόλης, ένας αγαθός και απλοϊκός χωρικός, στον οποίο ο δημοσιογράφος είχε εκφράσει την αμφιβολία του για την πραγματικότητα του αλλόκοτου ουράνιου φαινομένου, τού είπε σε κατηγορηματικό τόνο:

Έτσι, ο Σπύρος Τόλης και πολλοί άλλοι Κοζανίτες ζήτησαν να παρουσιαστούν στον Μητροπολίτη, στον οποίο σκόπευαν να υποβάλουν την παράκληση, ώστε να φροντίσει να γίνουν στο μέρος εκείνο ανασκαφές, οι οποίες, όπως φρονούσαν, θα έφερναν στο φως κάποια παλιά εκκλησία.

Μάλιστα, οι κύριοι Κουσκούνης, Παπαζήσης και Κλείδης, μαζί με άλλους συντοπίτες τους, σκόπευαν να διενεργήσουν έρανο, για να συγκεντρώσουν χρήματα, ώστε να τα έθεταν στη διάθεση του Μητροπολίτη για την έναρξη των ανασκαφών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 09/09/1938…

Tags
Back to top button