Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Θαλάσσιο ρύζι»: Το νέο superfood που φυτρώνει στο βυθό της θάλασσας (βίντεο)

Ο Ισπανός σεφ, Άνχελ Λεόν, ανοίξει το εστιατόριό του «Aponiente», διότι ήθελε να μεταφέρει τον ωκεανό στο τραπέζι κι έτσι άρχισε να πειραματίζεται με άγνωστα προϊόντα της θάλασσας.

Ο σεφ πάντα πίστευε πως ό,τι υπάρχει στη στεριά υπάρχει και στους ωκεανούς και σήμερα είναι ένας από τους πρώτους στον κόσμο που βρήκε ένα θαλάσσιο δημητριακό, που θεωρείται ως ένα νέο superfood, χάρη στις μοναδικές διατροφικές του ιδιότητες.

«Δεν είναι ρύζι;» Ρώτησε ο σεφ όταν κοίταξε τον καρπό. «Όχι, είναι ένας σπόρος που μεγαλώνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας» του απάντησε ο βιολόγος Χουάν Μαρτίν, με τον οποίο διοικούν από κοινού το εργαστήριο γαστρονομικής έρευνας του εστιατορίου.

Τότε, το όνειρο το Λεόν να είναι σε θέση να καλλιεργήσει ένα δημητριακό με θαλασσινό νερό πλησίαζε ολοένα και πιο κοντά.

Την επόμενη χρονιά ταξίδεψε στη Ρώμη για να βραβευτεί από μια επιστημονική επιτροπή ως ο πρώτος που καλλιεργούσε τέτοιες σοδειές, που θα είχαν και περαιτέρω ενδιαφέρον δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής, χάρη στην ικανότητα του καρπού να απορροφά και να διατηρεί μεγάλο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα.

Το «θαλάσσιο δημητριακό» είναι στην πραγματικότητα ένα φυτό που μεγαλώνει στη θάλασσα, ένα θαλάσσιο χορτάρι, που ονομάζεται Zostera marina.

«Το σημαντικότερο είναι ότι ίσως έχουμε ανακαλύψει έναν τρόπο να ταΐζουμε τον κόσμο στο μέλλον» λέει ο Λεόν.

«Σε έναν κόσμο όπου το νερό είναι σπάνιο, είμαστε ενώπιον μιας ευκαιρίας να συλλέξουμε μια τροφή για τον άνθρωπο από τη θάλασσα συνεχίζει.

Το εστιατόριο έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin κι ένα «πράσινο» Michelin για τη βιωσιμότητα.

«Το θαλάσσιο δημητριακό] δεν ήταν ένα δώρο σε μένα, αλλά σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο Λεόν.

 

Tags
Back to top button