Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Θα βάλει «πλάτη» ο Α.Τσίπρας για τον κορωνοϊό: Μα δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς...

Να βοηθήσει και να μην προκαλέσει αντιπαράθεση υποσχέθηκε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Κ.Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η αλήθεια είναι πως δεν τον παίρνει να κάνει κι αλλιώς γιατί σε αυτή την συγκυρία όποιος δημιουργήσει εντάσεις θα καταγραφεί αρνητικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η συζήτηση κράτησε 55 λεπτά και ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στον υγειονομικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στη γραμμή ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανής και γι αυτό δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης, όπως, άλλωστε, υπογράμμισε και στη δήλωση του αργότερα. Σε αυτή την κατεύθυνση μετέφερε στον Πρωθυπουργό ότι τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμα να βοηθήσουν την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αντεπεξέλθει η χώρα στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, όπως είχε προαναγγελθεί, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίως για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , μεταξύ άλλων, πρότεινε:

Τη διεκδίκηση από φέτος της μείωσης των στόχων κατά 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 3 δισ. Ταυτόχρονα, να ζητήσει η Ελλάδα δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ να μην συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους. Συνολικά αυτό θα έδινε 5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κρίσης.
Να αξιοποιήσει η κυβέρνηση μέρος του αποθέματος (μαξιλαράκι) των 35 δισ. για τις ανάγκες που θα προκύψουν και κυρίως για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της Υγείας.

Να εκπονηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Να καλυφθεί από το δημόσιο το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος για τις επιχειρήσεις που κλείνουν.
Να καταβάλλονται στο ακέραιο οι μισθοί των εργαζόμενων και να μην υπάρξουν απολύσεις για όσο διαρκέσει η κρίση.
Να δοθεί έκτακτο επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες
Να ανασταλούν από τις τράπεζες οι δόσεις στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων και να επεκταθεί η προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα την ιδιαίτερη σημασία του γεγονότος ότι η χώρα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες, λόγω της ρύθμισης χρέους, και ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ.

Και τα ελληνοτουρκικά στη συζήτηση
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επεκτάθηκε και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά υπογραμμίζοντας τη σημασία της αυριανής τηλεδιάσκεψης Μέρκελ, Μακρόν, Ερντογάν για το προσφυγικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε εκ νέου ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να είναι απούσα από τη συγκεκριμένη συζήτηση.
 

Tags
Back to top button