Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Θα κρατήσει 3 εβδομάδες το lockdown; - Σ.Πέτσας: «Θα αρθεί όταν πέσουμε στα 300-400 κρούσματα» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα μπαίνει εκ νέου σε lockdown από το πρωί του Σαββάτου στις 6 το πρωί.

Το lockdown έχει ανακοινωθεί πως θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να πούμε «καλά Χριστούγεννα», παρόλα αυτά... κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. 

Ο Στέλιος Πέτσας έθεσε ως στόχο ώστε να αρθούν τα μέτρα κι αυτός είναι από 300 ως 400 ημερήσια, αριθμός κρουσμάτων επιπέδου Σεπτεμβρίου. 

Δηλαδή από τα σχεδόν 3.000 σημερινά, θα πρέπει να πέσουν πάνω από 2.500 για να αρθούν τα μέτρα! Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, απάντησε ότι «γι’ αυτό μπήκαμε σε καραντίνα, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα».

Η κυβερνητική αισιοδοξία για την απόδοση του δεύτερου lockdown μοιάζει να είναι δεδομένη, ωστόσο δεδομένη είναι και η ανησυχία στην κοινωνία για το κατά πόσο θα καταγράψουν τόσο μεγάλη “βουτιά” τα κρούσματα, τόσο σύντομα, ώστε να μην παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Πέτσας, πάντως, είπε πως αν τα ημερήσια αυξηθούν κι άλλο, τότε δεν αποκλείεται το μέτρο του lockdown να παραταθεί. Αν δεν αυξηθούν βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μειωθούν τόσο όσο ελπίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ώστε να λήξει η δεύτερη καραντίνα…

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε διότι η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έμοιαζε με “τσουνάμι” που θα ήταν αδύνατο να ελεγχθεί, ενώ σημείωσε ακόμη πως οι κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται στην χώρα μας είτε με δημόσιους πόρους είτε με συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για το lockdown

Tags
Back to top button