Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα χιονίζει ασταμάτητα: Πολικές αέριες μάζες θα συγκρουστούν με θερμές και υγρές μάζες στα νότια της Αττικής

Η Αττική θα ξυπνήσει στα λευκά και όχι μόνο θα ξυπνήσει στα λευκά αλλά θα χιονίζει ασταμάτητα για περίπου 12 ώρες σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό. Όλα αυτά εξηγούνται ως εξής:

Το βράδυ της Παρασκευής και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όχι μόνο θα χιονίσει αλλά θα το στρώσει κιόλας. Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει υπό το μηδέν και ταυτόχρονα θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες.
Αυτό θα συμβεί γιατί πολύ απλά θα συγκρουστούν αέριες μάζες, η μια ψυχρή και η άλλη πιο θερμή που όμως μεταφέρουν και υγρασία στα νότια της Αττικής.
Η υγρασία αυτή που θα μεταφέρουν οι νοτιάδες όταν θα συγκρουστεί πάνω από την Αττική με τον παγωμένο αέρα που έρχεται από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια θα μετατραπεί σε χιόνι.

Σύμφωνα  με τον  Γιάννη Καλλιάνο

ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Χωρίς πολλές πολλές αναλύσεις (εξάλλου τα έχουμε πει όλα τις προηγούμενες ημέρες) θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από απόψε το βράδυ κατά τις 8-9 χοντρικά θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες στο νομό Αττικής. Θα καταλάβετε όλοι σας την βίαιη πτώση της θερμοκρασίας. Από τα μεσάνυχτα και έπειτα θα αρχίσει τα χιονίζει στα βόρεια προάστια (ενδεχομένως και πιο νωρίς) και μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές του νομού ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα. Άρα μιλάμε για επέκταση των χιονοπτώσεων ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ Η ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Αυτή η κατάσταση (με εξάρσεις και υφέσεις) θα διατηρηθεί περίπου μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι. Για πιο μετά (Δευτέρα και Τρίτη) θα σας ενημερώσω με επόμενες ανακοινώσεις μου.

Να χαρείτε το χιόνι λοιπόν στην Αθήνα, που με βάση τα νεότερα στοιχεία θα είναι πιο πυκνό κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Και να το χαρείτε ακόμη περισσότερο όλοι εσείς που με πείσμα αναφέρετε ότι βιώσατε τα πιο θερμά Θεοφάνια φέτος για την Αττική, προσπαθώντας να μειώσετε την προσπάθεια κάποιων επιστημόνων που όλες αυτές τις ημέρες προσπαθούν να σας ενημερώσουν αναλυτικά για αυτό το αφύσικο κρύο που ετοιμάζεται να έρθει από το βράδυ σήμερα.
Καλή σας απόλαυση και ελπίζω ο κρατικός μηχανισμός να δράσει -αν χρειαστεί- αλλά και η πολιτεία να βοηθήσει τους άστεγους, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες αλλά και ασφαλώς τους οικονομικά ασθενέστερους να αντιμετωπίσουν το πολικό ψύχος που θα φέρει από την Κυριακή θερμοκρασίες της τάξεως ακόμη των -5 με -6 βαθμούς κελσίου στα βόρεια προάστια και -3 με -4 ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Tags
Back to top button