Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τεταμένες οι διμερείς σχέσεις Ιορδανίας-Ισραήλ μετά το αιματηρό περιστατικό στο Αμάν

Αν δεν ξεκινήσει έρευνα για τον φόνο δύο Ιορδανών από έναν ισραηλινό φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας, η Ιορδανία ενημέρωσε το Ισραήλ ότι δεν θα δεχθεί την επιστροφή της πρεσβευτού του στο Αμάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ένας φρουρός της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν σκότωσε την Κυριακή δύο Ιορδανούς. Σύμφωνα με την εκδοχή της γενικής ασφάλειας της Ιορδανίας, ένας Ιορδανός 17 ετών είχε μόλις μεταφέρει έπιπλα στο σπίτι του φρουρού, που βρίσκεται μέσα στην πρεσβεία. Όμως είχαν μια αντιπαράθεση και ο νεαρός του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε. Τότε ο φρουρός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ο Ιορδανός προσπάθησε να χτυπήσει τον φρουρό με ένα κατσαβίδι.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που βρισκόταν εκεί.

Η Ιορδανία «δεν θα επιτρέψει στην πρεσβευτή Εϊνάτ Σλέιν και στο διπλωματικό σώμα να επιστρέψουν πριν ξεκινήσει σοβαρή έρευνα», επεσήμανε η κυβερνητική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην πρεσβεία, μεταξύ αυτών η πρεσβευτής και ο φρουρός, έφυγαν από το Αμάν μετά το περιστατικό.

Ήδη από χθες ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας ζήτησε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ο φρουρός, επικρίνοντας τον θερμό τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτός από τον ίδιο. Ο Νετανιάχου φίλησε τον φουρό μόλις αυτός επέστρεψε στο Ισραήλ.

Επίσης ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ προειδοποίησε το Ισραήλ, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του σε αυτή την υπόθεση θα έχει «άμεσο αντίκτυπο» στις διμερείς σχέσεις.

Tags
Back to top button