Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Τέλος οι τηγανιτές πατάτες; Εστιάτορες σκέφτονται να τις βγάλουν από το μενού λόγω της ακρίβειας

Το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων οδηγεί σε έμφραγμα τις επιχειρήσεις εστίασης που βλέπουν τον προϋπολογισμό τους να τινάζεται στον αέρα. Ιδίως η αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό του αλλά και στη χρήση του.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Χαλκιδικής που πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού. Ανάμεσά τους και το αγαπημένο έδεσμα σχεδόν όλων, τις τηγανιτές πατάτες.

Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να τις αφαιρέσουν από το μενού καθώς όπως λένε οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Θεσσαλονίκη: Το ψωμί...."χρυσάφι" - Νέες αυξήσεις – Πτώση στις πωλήσεις κατά 20%

Ελλείψεις στο ηλιέλαιο

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανιτά πιάτα στο μενού τους.

To τυλιχτό σουβλάκι παύει να είναι φθηνό φαγητό

Σε επίπεδα τιμών που αναγκαστικά τα βγάζουν από την κατηγορία των φθηνών φαγητών, φτάνουν πλέον τα σουβλάκια, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της εστίασης

Οι ανατιμήσεις που σημειώνονται στην αγορά, επηρεάζουν και αυτό, καθώς έχει αυξηθεί η τιμή του κρέατος, αλλά και των άλλων συστατικών του «εθνικού φαγητού».

Το ηλιέλαιο παίζει και εδώ βασικό ρόλο καθώς η τιμή του αυξάνεται διαρκώς.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που ακούστηκε το πρωί του Σαββάτου, καθώς από εκεί που η παραγγελία για 10 λίτρα κόστιζε 16 ευρώ, πλέον έχει πάει στα 26.

Έτσι μαζί με τις άλλες αυξήσεις παράσυρε και την τιμή του τυλιχτού με γύρο, το οποίο από τα 3.50 πήγε στα… 3.90.

Tags
Back to top button