Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τελικά είναι καλύτερο το κρύο ή το ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών;

Πολλοί νομίζουμε ότι το ζεστό νερό είναι καλύτερο για το πλύσιμο των χεριών απ'ότι το κρύο.

Πολλοί πιστεύουν πως το ζεστό νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι θα σκοτώσει τα μικρόβια και τα χέρια μας θα είναι πεντακάθαρα.

Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Rutzers-New Brunswick στο Νιού Τζέρσι θέλησαν να δώσουν απάντηση στο εάν το ζεστό νερό είναι καλύτερο για να πλένουμε τα χέρια μας.

Οι επιστήμονες έβαλαν 20 ανθρώπους να πλύνουν τα χέρια τους. Κάποιοι τα έπλυναν με νερό στους 15 βαθμούς Κελσίου και οι υπόλοιποι με νερό στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οπως προέκυψε, η θερμοκρασία του νερού δεν παίζει κανέναν μα κανένα ρόλο στο πλύσιμο των χεριών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βασικό ρόλο στην καθαρότητα των χεριών παίζει ο χρόνο, τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, η ποσότητα σαπουνιού και το τρίψιμο σε όλη την επιφάνεια του χεριού.

 

Tags
Back to top button