Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ταραμοσαλάτα: Η συνταγή από τα χέρια των σεφ! – Δείτε το βίντεο

Αύριο είναι η τιμητική της και αποτελεί ένα καλό δυναμωτικό για όλη τη Σαρακοστή! Η συνταγή της έχει ορισμένα μικρά μυστικά που μας αποκάλυψαν οι σεφ.


Ημέρες… ταραμοσαλάτας. Ο ταραμάς συνήθως φτάνει στο τραπέζι μας με τη μορφή της ταραμοσαλάτας. Συνοδεύει ιδανικά όχι μόνο τα παραδοσιακά νηστίσιμα των ημερών, αλλά κλαι το ουζάκι και τα θαλασσινά. Ο ταραμάς προέρχεται από τα αυγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου και θεωρείται μια εκλεπτυσμένη τροφή. Η ταραμοσαλάτα είναι μεζές με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών) κλπ.

Ο ταραμάς αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, πατάτα, κρεμμύδι και λεμόνι και ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι ιδιαίτερη λόγω του ταραμά.

Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά προκύπτει και το χρώμα της ταραμοσαλάτας, δηλαδή ανοιχτό μπεζ ή ροζ. Στην βιομηχανική παραγωγή μπορεί να προστίθεται και χρώμα τροφίμων.


Δείτε εδώ μία από τις καλύτερες συνταγές για ταραμοσαλάτα, από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη.


Οι θερμίδες του ταραμά: Τα 100 γρ. ταραμά έχουν 220 θερμίδες. Μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σπιτική ταραμοσαλάτα δίνει 120 θερμίδες. Τα 100 γρ. ταραμοσαλάτα εμπορίου, είτε προέρχεται από λευκό είτε από ροζ ταραμά, δίνουν 446 θερμίδες.

Tags
Back to top button