Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα συνήθη λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση

Υπάρχουν ορισμένα λάθη που οι άνθρωποι κάνουν με τα τρόφιμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συχνά πυκνά να υποφέρουν από δηλητηριάσεις, άλλες φορές πιο μικρές και άλλες μεγαλύτερες.

Ακριβώς για την αποφυγή αυτού του είδους των προβλημάτων, η Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας, δημοσίευσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ποια είναι τα 5 λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση και αφορούν το χειρισμό και την επεξεργασία των τροφίμων από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Διαβάστε τα αναλυτικά εδώ:

Η οσμή:

Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν μια τροφή, μυρίζει και δείχνει εντάξει, καθώς επίσης έχει και καλή γεύση, ότι μπορεί να καταναλωθεί κανονικά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν παθογόνα που δε γίνεται να ανιχνευτούν με αυτόν τον τρόπο και σαν αποτέλεσμα φέρουν την τροφική δηλητηρίαση σε όποιον τα δοκιμάσει. 

Τα ίδια σκεύη για όλα:

Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη (μαχαίρια, πιρούνια, κατσαρόλες) για όλες τις τροφές (ωμό ή μαγειρεμένο κρέας, σαλάτες, σούπες). Το χειρότερο όλων δε, είναι η χρήση πιρούνας σε ωμά πουλερικά και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

Ωμά και προς κατανάλωση κρέατα:

Αυτά τα δυο είδη τροφών δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή, καθώς όταν αυτό συμβαίνει αναπτύσσονται επικίνδυνα βακτήρια. Ο διαχωρισμός τους θα πρέπει μάλιστα να γίνεται από τη στιγμή που μπαίνουν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ.

Πλύσιμο ωμού κοτόπουλου:

Το καμπυλοβακτήριο, είναι ένας μικροοργανισμός που βρίσκεται πολύ συχνά στα ωμά κοτόπουλα και το οποίο με προσεκτικό μαγείρεμα σκοτώνεται. Αν όμως, το κρέας αυτό δεν πλυθεί καλά, τότε υπάρχει περίπτωση να εξαπλωθεί στην κουζίνα και αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για τον οργανισμό.

Κατοικίδια στην κουζίνα:

Ακόμα και αν δεν πλησιάζουν τους πάγκους της κουζίνας, μπορούν να αποτελέσουν τους μεταφορείς βλαβερών βακτηρίων. Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην τα αφήνετε να πλησιάζουν καθόλου στην κουζίνα.

 

Tags
Back to top button