Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τα «κατάφεραν» στην κυβέρνηση: Πως ο νόμος της Ν.Κεραμέως άφησε κενές 103 θέσεις στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων!

Το κυβερνητικό Βατερλώ με την εισαγωγή 26.000 λιγότερων σπουδαστών στις πανεπιστημιακές σχολές, είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου πριν από λίγους μήνες ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ανακοινώσει την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές και ειδικότερα στην ΣΣΕ αλλά κατάφεραν τελικά να πάρουν 103 εισακτέους λιγότερους.

Και αυτό γιατί παρά τις εξαγγελίες αύξησης των εισακτέων για την ομαλή και επιβεβλημένη ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού τελικά κατάφεραν να πάρουν λιγότερους λόγω του νέου συστήματος που επέβαλε η κυβέρνηση φέτος με την περίφημη ΕΒΕ.

Η στρατηγική επιλογή του κυβερνητικού προγραμματισμού βυθίστηκε χθες με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπου αντί για 247 σπουδαστές στα Όπλα της Σχολής Ευελπίδων, μπήκαν 103 λιγότεροι, λόγω του «κόφτη» που επέβαλε η κυβέρνηση. 103 θέσεις σπουδαστών στα Όπλα έμειναν κενές!

 Από το υπουργείο Παιδείας κάποιοι λένε ότι “δεν έπρεπε να μπει στη ΣΣΕ συντελεστής 1,2”, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στη Σχολή, από την οποία λένε ότι “εμείς είχαμε βάλει συντελεστή 1 αλλά από το ΓΕΕΘΑ ήθελαν 1,2” και άλλα πολλά.

Από αυτή τη Σχολή παράγονται τα στελέχη του Στρατού και όσο κι αν δεν μπορεί να το καταλάβει είναι μέγα θέμα να μένουν 103 θέσει κενές, επειδή στο υπουργείο Παιδείας έκαναν “μεταρρύθμιση” όπως τους βολεύει.

Θυμίζουμε ότι ο Ν.Παναγιωτόπουλος είχε πανηγυρίσει την έγκριση του ετήσιου σχεδίου δράσης του Υπουργείου, το οποίο σύμφωνα με όσα είπε περιλαμβάνει ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα περαιωθούν κατά το τρέχον έτος και συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές του Κυβερνητικού Προγραμματισμού.

Όπως είχε τονίσει στη στρατηγική αυτή εντάσσονται πρωτοβουλίες όπως η αύξηση των εισακτέων στο σύνολο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών.

Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και για μία πενταετία, θα εισάγονται στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών όλων των Κλάδων 1.335 σπουδαστές ετησίως, έναντι των 819 των τελευταίων ετών με αύξηση 13% κάθε χρόνο.

Αλλά υπολόγιζε μάλλον χωρίς τη Ν.Κεραμέως, και για ακόμα μια φορά η "λυπητερή" πηγαίνει στο στράτευμα. 

Tags
Back to top button